• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS: Nisu dostojni Srbije

Fudbalski savez Srbije oštro je osudio šovinistički ispad dijela navijača koji su tokom prijateljske utakmice BiH i Srbije, uzvikivali mračne parole.

Oštra reakcija i izvinjenje!

Fudbalski savez Srbije oglasio se zvaničnim saopštenje u srijedu, dan poslije tužnog incidenta u Modriči. Naša Kuća fudbala, najblaže rečeno, oštro je osudila ponašanje dijela publike koja je navijala za Srbiju i uputila iskreno izvinjenje komšijama, kojima su uvrede bile upućene.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

"Fudbalski savez Srbije najoštrije osuđuje vinovnike nacionalističkog ispada na prijateljskoj utakmici između omladinskih reprezentacija Srbije i Bosne i Hercegovine. Meč u Modriči prekinut je zbog uvredljivog skandiranja jednog dijela navijača naše selekcije, poslije čega je sudija odlučio da u 60. minutu, kod rezultata 0:0, pošalje igrače u svlačionicu.

Tim povodom, u ime Fudbalskog saveza Srbije, oglasili su se Savo Milošević, direktor svih mlađih reprezentativnih selekcija FSS i Mitar Mrkela, njegov zamjenik.

'Najoštrije osuđujemo ovaj nemili događaj i šaljemo iskreno izvinjenje Fudbalskoj federaciji Bosne i Hercegovine, čitavaj fudbalskoj javnosti i mladim igračima', poručio je Savo Milošević.

'Fudbal mora da zbližava, to je njegova humana i sportska misija. Uostalom, to je bila i naša osnovna ideja kada smo ugovarali dvije prijateljke utakmice omladinskih selekcija Srbije i Bosne i Hercegovine. Očigledno da pojedinci još žive u nekom prošlom vremenu i mi se od takvih ograđujemo, jer nisu dostojni ni Srbije ni fudbala'.

'Fudbalski savez Srbije trudi se da unapređuje i razvija dobre odnose u fudbalskom regionu. Baš zbog te činjenice, insistiramo da igramo što češće protiv naših susjeda. Zato su takvi mečevi i najbrojniji, jer imaju plemenitu misiju da promovišu prijateljstvo, toleranciju i sportski duh u regionu. Osuđujući incident u Modriči, šaljemo izvinjenje i jasnu poruku da ćemo nastaviti da radimo u interesu zbližavanja naroda , kako na fudbalskom terenu, tako i van njega', rekao je Mitar Mrkela, a navedeno je u saopštenju.

Potom, naglašava se da će fudbal, uprkos svemu, dobiti novu šansu u četvrtak kada će se iste selekcije sastati u Gradačcu.

Igrajmo fudbal, zaboravimo mržnju!
(MONDO:Foto: Goran Sivački - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC