• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Božović napustio fudbal: Dejo, poštedi Zetu!

Radojica Rajo Božović riješio je da nakon 15 godina provedenih na čelu FK Zeta stavi tačku na svoju karijeru fudbalskog pregaoca!

 Božović napustio fudbal: Dejo, poštedi Zetu! Izvor: MONDO

Ovakvu odluku, na višečasovnoj konferenciji za medije, bivši komandant rezervnog sastava Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije objasnio je "hajkom" koja se vodi protiv njega i kluba iz Golubovaca.

Kako je naveo, ta hajka je počela njegovim sukobom sa predsjednikom Fudbalskog saveza Crne Gore Dejanom Savićevićem i gradonačelnikom Podgorice Miomirom Mugošom.

"Razlog hajke na Zetu je ambicija da se ovaj klub pretvori u privjesak Budućnosti, kakav su svi ostali klubovi sa opštine Podgorica", izjavio je Božović.

Tokom maratonskog predstavljanja situacije i razloga koji su doveli do nje, Božović nije iznosio škakljive detalje o svojim "doprinosima" regularnosti takmičenja, zbog kojih je bio saslušavan i u nekadašnjem fudbalskom savezu zajedničke države, na Terazijama 35.

Detalja o događajima iza kulisa, ipak, nije nedostajalo. Sukob sa prvim čovjekom Budućnosti i glavnog grada Crne Gore, tvrdi Božović, izbio je zbog različitog viđenja jedne sudijske odluke u meču Budućnosti i Partizana!

"Sve je počelo u periodu kada sam predlagao fuziju Budućnosti i Zete i objašnjavao šta bi to značilo za crnogorski fudbal. Do sukoba sa gradonačelnikom došlo je poslije duela Budućnosti i Partizana, kada me je Mugoša pitao da li mislim da je sudija pogriješio što nije svirao penal".

Božović kaže da je Mugoši odgovorio: "Ako hoćeš da te zadovoljim, bio je penal".

"Rekao sam to, iako su svi pjetlići Budućnosti znali da nije bilo penala. Poslije toga su naši odnosi zahladili, odnosno prekinuti su odnosi između građanina Zete Raja Božovića i gradonačelnika Mugoše. Od tada počinju sva ružna dešavanja, među kojima i ona, kada su navijači Budućnosti na stadionu u Golubovcima skidali gaće", prisjetio se Božović.

Razlaz sa Savićevićem, ispričao je sada već bivši predsjednik Zete, nastao je u periodu uoči crnogorskog referenduma. Prethodno, naveo je Božović, odnosi sa prvim čovjekom FSCG bili su izvanredni.

"Zajedno smo išli u lov, družili se... Savićević je tada hvalio igru Zete i dolazio na naše mečeve, što je smetalo ljudima iz Budućnosti", otkrio je Božović.

Kao glavni razlog razlaza sa Savićevićem naveo je način na koji su on i bivši predsjednik FSSCG Dragan Stojković Piksi vodili savez državne zajednice.

"Savićević i Stojković su htjeli sve da rješavaju mimo Zajednice prvoligaša i Izvršnog odbora FSSCG. Nisam bio za takvu komunikaciju, da mi neko servira odluku, a ja da dižem ruku kad zatreba", prokomentarisao je Božović.

Nedavno kažnjavanje Zete oduzimanjem devet bodova, zbog toga što je meč sa Mogrenom odigrala sa drugim timom, a potom protiv Budućnosti sa najjačim, Božović doživljava kao dio hajke na klub iz Golubovaca.

"Jednostavno, igračima su se dugovale tri plate i nisu imali motiva da igraju protiv Mogrena. Mogli smo mi tada da izađemo i sa Mesijem, Lampardom i Kakom i da smo izgubili opet bi bili kažnjeni", ispričao je Božović.

On je još jednom demantovao izjavu sudije Jovana Kaluđerovića da mu je uoči meča sa Sutjeskom prijetio, zbog čega je ovaj odbio da dijeli pravdu na toj utakmici.

"Nudio sam mu da napustim stadion da bi sudio, policija mu je garantovala bezbjednost, ali nije pristao. Tražio sam da se suočimo pred komisijom FSCG, ali je meni zabranjen pristup savezu".

Božović je na kraju izlaganja javno zamolio Dejana Savićevića da "poštedi Zetu".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC