• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan i Sevojno: Juriš na Kup Srbije!

Partizan u četvrtak igra za 11. srpski kup u svojoj istoriji, a Sevojno za prvi! Sevojno: Ne predajemo se; Partizan: Vjerujemo u sebe.

 Partizan i Sevojno: Juriš na Kup Srbije! Izvor: MONDO

Kada je u septembru rekao naglas da Sevojno može da osvoji trofej u Kupu Srbije, mnogi su u užičkom kraju pomislili da sa trenerom Ljubišom Stamenkovićem "Piskavcom" nešto nije u redu. Više mjeseci kasnije Stamenković se sa Sevojnom dogurao do finala Lav Kupa Srbije u kojem će se nameračiti na šampiona Srbije, beogradski Partizan.

Dvije su želje, trofej je jedan. Partizan je favorit, ali Sevojno je do finala izbacilo četiri superligaša. U polufinalu Crvenu zvezdu.

"U četvrtak će biti veliki dan za Sevojno i uopšte fudbal u užičkom regionu. Niko ovo nije očekivao, možda jesmo mi sami u podsvjesti...Kada smo izbacili Hajduk vidjelo se da imamo potencijal za nešto više, potom smo izbacili Borac, Napredak i Crvenu zvezdu. Dolazimo da se nadigravamo. Lijepo je što igramo protiv najboljeg kluba u Srbiji. Uživaćemo!", rekao je Stamenković na zajedničkoj konferenciji za novinare predstavnika finalista Lav Kupa Srbije.

Popularni "Piskavac" podsjetio je na vlastitu izjavu iz septembra. "Rekao sam da ćemo osvojiti kup. Možda to zvuči bezobrazno i prepotentno, ali sam optimista, baš kakav sam bio i poslije polufinala kada smo izbacili Zvezdu. Ulazak u Evropu nam je bila meta i želja i ostvarili smo taj cilj. Ne bismo bili nezadovoljni i ako ne osvojimo trofej. I samo finale je velika stvar za nas".

Upitan da li će u četvrtak imati dvostruko teži zadatak nego što su imali u polufinalu, Stamenković je odgovorio da će Sevojno svakako imati težak posao, jer igra protiv najboljeg kluba u Srbiji, na njegovom terenu i pred njegovim navijačima.

"Zvezda svakako ima kvalitetne igrače, ali Partizan ima kvalitet i igru. To je ono što Zvezda u ovom trenutku nema", kaže trener Sevojna.

Fudbaler Sevojna Savo Raković bio je veoma uzbuđen na konferenciji za novinare. Izgleda da ga je trema više "drmala" sada, nego što će to biti u četvrtak.

"Finale kupa je jedna od najvažnijih stvari koje su mi se desile u životu! Nadam se da ćemo pokazati da se kvalitetan fudbal igra i u užičkom regionu i da smo zasluženo stigli do finala. Ne dolazimo u Beograd da se unaprijed predamo", rekao je Raković.

JOKANOVIĆ: OSTAO JE KORAK DO ISPUNJENJA OBEĆANJA

Na konferenciji za novinare boje Partizana branili su trener Slaviša Jokanović i iskusni defanzivac Goran Gavrančić.

Smireno, bez podrhtavanja u glasu, poručili su da su svjesni uloge favorita, ali i kvaliteta Sevojna.

"Prošle godine smo rekli da ćemo da uradimo sve da odbranimo 'duplu krunu'. Evo nas pred poslednjim korakom do tog obećanja. Bilo ko da je protivnik u finalu moraš da imaš respekt prema njemu, a mi ga svakako imamo prema Sevojnu. Znanjem i borbom su došli do finala. Svjesni smo da i Sevojno ima istu želju kao i mi, ali naše je da ih spriječimo u ostvarenju tih želja. Vjerujem u svoju ekipu", rekao je Jokanović.

Trener crno-bijelih kaže da Partizan jeste favorit, ali da je pogrešno razmišljanje da će se prošetati do novog trofeja. "Pratili smo Sevojno i mogu samo da kažem da ćemo ući 100 odsto i psihički spemni za rat sa njima".

Gavrančić je osvajao mnoge trofeje u karijeri, ali je poslije prve titule prvaka države sa Partizanom rekao da mu je to nešto posebno. Sada bi volio da pridoda još jedan trofej.

"Vjerovatno bi medijska pažnja bila veća da u finalu igramo protiv Zvezde, ali nama je svejedno ko nam je protivnik, jer imamo jedan cilj, a to je osvajanje kupa. Osvojili ga protiv Sevojna ili protiv Zvezde nama isto. Vjerujem da će Sevojno dati sve od sebe, ali naš cilj je pobjeda i trofej", rekao je Gavrančić i pozvao navijače da ispune tribine u Humskoj i pomognu crno-bijelima da lakše dođu do cilja.

Utakmica se igra u četvrtak, od 20.15 časova. Karte koštaju 200 – 5 KM (jug i sjever) i 400 dinara – 10 KM (istok i zapad), direktan TV prenos na RTS.

Pobjednik kupa osvaja 81.000 evra, poraženi 61.000 evra.

(tekst i foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC