• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veterani i zaposleni u klubu uz Lukića

Skupština sekcije veterena FK Crvena zvezda potvrdila je odluku svog Izvršnog odbora da podrži kandidaturu Vladana Lukića za predsjednika.

 Veterani i zaposleni u klubu uz Lukića Izvor: MONDO

Lukić je tako i zvanično postao kandidat za predsjednika na izbornoj skupštini 26. maja, što znači da je prevaziđen prijedlog Radnog tijela iznesen u utorak da Zvezda dobije kolektivno rukovodstvo.

Veterani su jednoglasno podržali Lukića i zatražili su da skupština kluba sljedeće nedjelje bude izborna, a ne vanredna.

Odmah nakon skupštine veterana sastanak je održala i Radna zajednica kluba, koju čine svi zaposleni u Zvezdi, uključujući i fudbalere prvog tima.

Radna zajednica je takođe podržala kandidaturu Lukića za predsednika Zvezde, zatražili su i da skupština koja će biti održana 26. maja bude izborna, a ne vanredna, kao i da generalni sekretar Saša Kozić podnese ostavku što prije.

Lukić je za sada jedini kandidat. Prethodna uprava podnijela je kolektivno ostavku u aprilu.

Programom za sada jedinog kandidata za predsjednika Zvezde, između ostalog, predviđeno je da se crveno-bijeli u budućnosti okrenu omladinskoj školi i fudbalerima, ali i trenerima iz Srbije, a ne kupovini stranih i skupih igrača.

Osnovaće se i Kolegijum stručnog rada u klubu, koji bi trebalo da pospješi kvalitet sportskog aspekta.

Planirano je da se u periodu od 2009. do 2011. godine osvoji barem jedan trofej u Srbiji i da se izbori učešće u Evrokupu, ali bez rezultatskih imperativa.

Namjera je da se titula prvaka Srbije sigurno osvoji u sezoni 2011/12. u kojoj je cilj i da se nastup u Evrokupu završi tek na proljeće. U sezoni 2012/13. rezultatskih imperativa neće biti u domaćim takmičenjima, ali će zadatak biti plasman u Ligu šampiona.
Lukić je iznio i plan za prevazilaženje trenutnih finansijskih problema kluba, koji prema posljednjim podacima duguje više od 22 miliona evra.

"Situacija u klubu je najgora u istoriji... Očigledno je da je neko namjerno uništavao Zvezdu kako bi je kupio za male pare. Izmišljen je termin pozajmljivača, koji su zamijenili sponzore kako bi potraživanja pretvorili u akcije", rekao je Lukić.

Predsjednički kandidat je objavio da će klub u naredne tri godine pustiti u prodaju 51.142 sezonske ulaznice, koje će ujedno biti i članske karte, pošto toliko mjesta postoji na stadionu Zvezde.

Predviđeni budžet za narednu sezonu iznosi 15 miliona evra, a on bi do 2013. godine trebalo da naraste na 21 milion evra od kojih će 30 odsto biti sakupljeno prodajom igrača, a ostalo sponzorskim ugovorima i prihodima od sportskih rezultata i ulaznica.

"Moram, ipak, da istaknem da nisam čarobnjak, a da krećemo iz minusa od oko 20 miliona evra i skoro nijednog sponzora", priznao je Lukić, koji je, ipak, izrazio nadu da će dugovi uz politiku štednje biti sanirani u periodu od četiri godine.

Prihodi bi trebalo da budu dovoljni i za izgradnju sportskog centra od oko pet miliona evra.

Lukić je naveo i da namjerava da smanji ovlašćenja predsjednika Zvezde, čija će funkcija ubuduće biti odvojena od funkcije predsjednika Skupštine kluba. .

Upravni odbor će, pored predsjednika, činiti 18 članova od kojih će devet biti bivši igrači Zvezde. Članovi Upravnog odbora biće i predsednik Skupštine i klupskog Nadzornog odbora.

Lukić je oštro kritikovao dosadašnje rukovodstvo kluba, koje je u aprilu podnijelo ostavke, a prije svega generalnog sekretara Kozića.

"Kozić želi da još koji dan ostane u klubu kako bi pozajmljivačima vratio novac. Po klubu se priča i da je potpisao aneks ugovora o pozajmici sa Dragijem Mićovićem prema kome će svi dugovi prema tom bivšem članu Upravnog odbora morati da budu isplaćeni do 1. septembra", istakao je Lukić.

"Evo njima njihove jahte i sponzoruše, nama treba samo naša Zvezda" , nastavio je Lukić što je izazvalo nezadovoljstvo tri dame zaposlene u kancelariji kod Kozića, koje su, govoreći "lažov", napustile sastanak.

Uvod u skup je, inače, bila pjesma "Ljubav" benda Flamingosi u kojoj se između ostalog pjeva: "vodi me gde padaju zvezde". Atmosfera je bila vesela i po završetku sastanka.

"Veoma sam uzbuđen... mislim čak da u utorak na Skupštini i nećemo imati ozbiljnog protivkandidata, pošto je jasno da je dosadašnja uprava već izgubila utakmicu", naveo je Lukić i dodao da će vrlo brzo poslije izbora objaviti i koji će ljudi obavljati najbitnije funkcije u klubu.

Upitan da li će ulogu trenera kako se očekuje preuzeti Vladimir Petrović "Pižon", Lukić je rekao: "Sigurno će biti iz redova bivših fudbalera Zvezde".

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC