• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Šahjtora: Vratiću se u Istanbul

Svi putevi vode u Rim, kaže stara izreka. Ali, ne i za trenera Šahtjora Mirčea Lučeskua koji želi da se vrati na svoje mjesto uspjeha - Istanbul.

 Trener Šahjtora: Vratiću se u Istanbul Izvor: MONDO

Samo 12 sati poslije osvajanja Kupa UEFA u turskom gradu, Lučesku je izjavio da bi volio da se vrati u Istanbul i da ponovo trenira neki od tamošnjih klubova. A ima ih tri - Galasaraj, Bešiktaš, Fenerbahče.

"Trenirao sam Galatasaraj i Bešiktaš i sa oba kluba sam napravio dobre rezultate. Takođe, u dobrim sam odnosima sa navijačima Fenerbahčea. Razmišljam o povratku u Istanbul, ali još nisam siguran kada će to biti", rekao je Lučesku poslije pobjede njegovog tima nad Verderom 2:1 u finalu Kupa UEFA u Istanbulu.

Lučesku je sa Šahtjorom iz Donjecka ušao u istoriju ukrajinskog i evropskog fudbala. Šahjtor je, naime, prvi klub iz nezavisne Ukrajine koji je osvojio neki evropski kup, a i poslednji je klub koji je osvojio trofej Kupa UEFA, jer će se od sledeće sezone to takmičenje Liga Evrope.

Rumunski trener, koji je sa Galatasarajem i Bešiktašem osvojio po šampionsku titulu, rekao je da bi želio da još godinu dana ostane u Šahtjoru i napravi sa klubom zapaženiji rezultat u Ligi šampiona.

Ukrajinci su ove sezone eliminisani u grupnoj fazi Lige šampiona, odakle su nastavili takmičenje u Kupu UEFA.

"Imamo veće ciljeve jer sada želimo da napravimo korak napred u Ligi šampiona - da igramo u četvrtfinalu, možda i u polufinalu", rekao je on.

Šahtjor će, ukoliko želi da ostvari te ciljeve, morati da sačuva petoricu Brazilaca u timu - Vilijan, Žadson, Ilsinjo, Adrijano i Fernandinjo koji su, čini se, najzaslužniji za trijumf u Kupu UEFA.

"Srećan sam što su moji mladi brazilski igrači igrali dobro jer će sada postati popularni, a možda ih je gledao i selektor reprezentacije Dunga. Polovinu mog tima čine Brazilci mlađi od 25 godina, ali imam povjerenja u njih",
rekao je Rumun.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC