• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne pita šta Košta!

Žoze Murinjo odlučan je u namjeri da dovede Dijega Koštu ili, ako ništa više, bar poremeti atmosferu u Atletiko Madridu.

Ozbiljne namjere ili samo bacanje crva u mozak rivala u velikom dvomeču polufinala Lige šampiona?

Bilo kako bilo, Evropa bruji o mogućem transferu Dijega Košte iz Atletiko Madrida u Čelsi.

A, upravo ova dva tima sastaće se u utorak uveče, na "Visente Kalderonu", u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona. Tada bi na golu španskog tima trebalo da stoji i golman Čelsija na pozajmici, Tibo Kurtoa, dok će napadač Čelsija na pozajmici u Evertonu, Romelu Lukaku, vjerovatno kao i mi, sjediti i gledati utakmicu.

Zašto smo pomenuli baš njih dvojicu?

Strani mediji navode da je Murinjo, uz blagoslov vlasnika kluba Romana Abramoviča, spreman Atletiku da ponudi i Kurtou i Lukaku, pa i novac, kako bi doveo Brazilca koji je izabrao da igra za Španiju i koji je baš onakav tip napadača kakve "Mu" obožava: Jak, "jednostavan", skočan, efikasan.

Međutim, postoji i opcija da je cijelu ovu priču Čelsi namjerno pustio u javnost kako bi poremetio atmosferu u taboru sjajnog stručnjaka Dijega Simeonea.

Košta ima jasno određeno otkupnu klauzulu od 60 miliona evra i, ako već dođe do transfera, pretpostavka je da će Atletiko insistirati na novcu, kako bi Simeone s tim sredstvima sastavljao tim po svom nahođenju. Pretpostavka je da će Čelsi tokom pregovora, ako Atletiko ne pristane na razmjenu Košta za Kurtou i Lukakua, ponuditi "jorgandžijama" da ova dvojica igrača provedu jednu sezonu na pozajmici u Madridu, Kurtoa drugu uzastopnu, a Lukaku ko zna koju po redu od kada je kao tinejdžer otišao iz Anderlehta u Čelsi.

Da budemo precizni, Lukaku je od 2011. godine, poslije jedne sezone provedene sa mladim timom Čelsija (0/12) i povremenim ulascima u igru za seniore, igrao za Vest Bromvič Albion (17/38) i Everton (14/29). Prošlog ljeta, prije pozajmice, odigrao je tri utakmice za Čelsi i ostao bez gola, uz jedan promašen penal.

Izgleda da Murinjo baš ne vjeruje u njega, a kad je Košta u pitanju - da ne pita šta košta!

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Gonzalo Arroyo Moreno)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC