• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Junajted bez LŠ, a vjerovatno i bez Evrope

Everton bez milosti prema Mančester junajtedu i bivšem treneru Dejvidu Mojesu - 2:0.

Nešto o čemu navijači Mančester junajteda nisu mogli da sanjaju i u najgorim snovima, izgleda da će se ostvariti.

Porazom na Gudisonu u 35. kolu Premijer lige, ekipa sa Old Traforda je i teoretski ostala bez mogućnosti da se naredne sezone plasira u Ligu šampionu, a male su šanse da će uopšte igrati na međunarodnoj sceni, u Ligi Evrope.

Everton je bio neumoljiv prema bivšem treneru Dejvidu Mojesu i pobjedom 2:0, koja je mogla da bude ubjedljivija da su domaći fudbaleri bili prisebniji u završnici i da David De Hea nije nekoliko puta odlično intervenisao, sebi zadržao šansu da se nađe u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Karamele" trenutno imaju samo bod manje od četvrtoplasiranog Arsenala, dok je Junajted sedmi sa tri boda i utakmicom manje od Totenhema, kojem je ostalo još tri meča do kraja.

Dosta toga bilo je isprepletano u nedjelju popodne u Liverpulu: kapiten Evertona bio je Tim Hauard, bivši golman Junajteda, dok je goste sa trakom oko ruke predvodio Vejn Runi (u ne baš najjasnijem odsustvu Nemanje Vidića, kojeg su mnogi prethodno najavili za ovaj meč), bivši napadač Evertona. Dejvid Mojes, nekadašnji ljubimac domaćih navijača, prvi put je gostovao na Gudisonu kao trener Mančester junajteda, a njegov kolega Roberto Martinez nadao se da će ga prestići u rekordu po broju pobjeda "karamela" u jednoj sezoni.

I uspio je, Španac je doveo Everton do 20. pobjede ove sezone. Strelci su bili Lejton Bejns u 28. minutu iz penala, pošto se Fil Džons okliznuo i u stilu golmana, rukom, blokirao šut Lukakua i Kevin Miralas u 43. minutu, poslije kontranapada i zakašnjele reakcije Bitnera da se postavi ofsajd zamka.

Bila je to druga pobjeda Evertona ove sezone protiv Mančester junajteda, što se dogodilo prvi put još od sezone 1969/70.

O igri Junajteda u današnjoj utakmici najbolje govori podatak da su gosti prvi udarac u okvir protivničkog gola uputili u posljednjim trenucima prvog poluvremena... Poslije toga su još samo jednom natjerali Hauarda da interveniše.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Clint Hughes)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC