• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barselona se ne predaje!

Delovali su Katalonci kao bokser pred nokautom poslije gola Atletik Bilbaa u 50. minutu, ali su smogli snage da preokrenu i pobijede!

Sjajan meč priredili su fudbaleri Barselone i Atletik Bilbaa na Nou Kampu u 34. kolu Primere.

Mnogo više, za to su zaslužni gostujući fudbaleri koji su još jednom pokazali da se ne boje velikih klubova. Hrabro i napadački igrali su Baskijci od prvog minuta, a nagrada za to bio je pogodak Aduriza u 50. minutu.

Ipak, Barselona je pokazala da je, uprkos tome što su je mnogi odavno otpisali, veliki klub i da se neće predati sve dok ima i promil šanse da odbrani titulu.

Prvo je Pedro u 72. minutu u mrežu sproveo loš udarac Aleksisa Sančeza, ali najveće zasluge za taj pogodak idu Daniju Alvešu i sjajnom prodoru po desnoj strani, a onda je Lionel Mesi iz slobodnog udarca, dva minuta kasnije, donio preokret.

Oštro je šutirao Argentinac sa ivice kaznenog u golmanov ugao, ali je lopta prošla "kroz ruke" Iraizoza, do tog trenutka vjerovatno najboljeg igrača utakmice!

Sjajno je branio golman Atletika i nekoliko puta bio uspješniji od domaćih fudbalera u situacijama "jedan na jedan", ali je i bilo evidentno, a igrači Barselone nisu na nivou od nekih ranijih mjeseci i sezona. Promašivali su mnogo toga što inače pretvaraju u gol. Posebno Lionel Mesi.

U 32. minutu se ispriječila i prečka poslije šuta Aleksisa Sančeza sa samo pet metara. Bio je to odgovor na stativu Aduriza od nekoliko trenutaka ranije, kada je napadač gostiju maestralno uhvatio "makazice".

Da je Bilbao pobijedio, ne bi se moglo reći da je nezasluženo, ali pobjeda Barselone svakako čini prvenstvo zanimljivijim.

Katalonci četiri kola prije kraja imaju četiri boda manje od Atletiko Madrida, protiv kojeg će igrati na svom stadionu u posljednjem kolu. Tu je i Real, koji ima meč manje od dva rivala i za Barsom zaostaje dva, a za Atletikom šest bodova.

Bilbao sada ima tri boda više od Sevilje koja je "razbila" Granadu 4:0, tako da nas pored šampionske očekuje neizvjesna trka i za tim koji će se takmičiti u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Što se tiče borbe za opstanak, Rajo Valjekano i Selta su današnjim pobjedama vjerovatno prebrinuli te muke. Rajo je bio bolji od Betisa 3:1, dok je Selta savladala Almeriju u gostima 4:2.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Manu Fernandez)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC