• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan rijetko gubi pred derbi sa Zvezdom!

Fudbaleri Partizana u skorijoj prošlosti gotovo da nisu pravili kikseve u mečevima koji su prethodili "vječitim derbijima" sa Crvenom zvezdom.

Fudbaleri Partizana ne samo da su po pravilu bili lideri šampionata pred proljećni "vječiti derbi", što im je u posljednjih šest sezona donosilo i titule prvaka, već skoro da nisu ni gubili posljednje utakmice uoči mečeva sa Crvenom zvezdom.

Crno-bijeli u utorak, u vanrednom 25. kolu Jelen Superlige, imaju teško gostovanje u Kruševcu, ekipi Napretka, ali tradicija kaže se u posljednjih osam sezona, računajući i ovu, samo dva puta dogodilo da Partizan doživi poraz u susretu pred derbi.

Crvena zvezda ima 59 bodova i gol-razliku 52:20, kao i pobjedu u jesenjem dijelu šampionata od 1:0. Partizan ima 56 bodova i gol-razliku 46:16. U toku šampionata, poredak odlučuju bodovi pa gol-razlika, ali se na kraju prvenstva, ipak, u slučaju jednakog broja bodova prvo gleda međusobni skor.

Naime, od cijepanja Srbije i Crne Gore i prvog izdanja Superlige Srbije (sezona 2006/07, kada je Zvezda osvojila posljednju titulu), Partizan je dobio 15 utakmica pred "vječiti derbi", remizirao u dva slučaja i dva puta izgubio.

Remiji su se dogodili u sezonama 2007/08 i 2008/09 i oba puta crno-bijeli su odigrali neriješeno protiv istog tima, Vojvodine, u Novom Sadu. Bilo je 1:1 i 0:0.

Jedini koji su u tom periodu uspjevali da poraze crno-bijele pred najveću utakmicu srpskog fudbala su igrači Hajduka iz Kule (2006/07, 3:0) i portugalske Brage u Ligi šampiona (2010/11, 2:0).

Sve ostale rivale, "Parni valjak" je savladao, piše "Sportski žurnal".

Partizan protiv Napretka ima ubjedljiv skor u borbama za bodove (23-5-3, 68:22). U Kruševcu, crno-bijeli gostovali su 15 puta, 11 utakmica dobili, a po dvije odigrali neriješeno i izgubili.

(MONDO, Foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC