• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakić blizu prvog starta u dresu Zvezde

Izgleda da je došao trenutak da iskusni napadač počne prvu utakmicu u crveno-bijelom dresu.

Fudbaleri Crvene zvezde napašće u utorak Radnički iz Niša sa dvojicom klasičnih napadača, a drugi će, uz standardnog Dragana Mrđu, vjerovatno biti Đorđe Rakić.

On je, trenutno, u prednosti u odnosu na Ifeanija Onjila.

MONDO saznje da je trener crveno-bijelih Slaviša Stojanović, u trenutku kada je Abiola Dauda nedovoljno oporavljen od povrede koljena, Filip Kasalica suspendovan, a Luka Milunović udaljen s treninga prvog tima, blizu odluke da Rakiću pruži šansu od prvog minuta, poslije tri epizodne uloge u finišu utakmica ovog proljeća.

Rakić je prošlog ljeta, brzo nakon što je došao u Crvenu zvezdu, doživeo povredu ukrštenih ligamenata koljena i zbog toga bio van terena sve do zimskih priprema. Duga pauza gurnula ga je u drugi plan, a na neki način nije mu išla u prilog ni sjajna forma Mrđe i Daude, dvojice vodećih strelaca lige.

Rakić je od početka prolećnog dijela šampionata igrao uglavnom na prijateljskim susretima zajedno sa ostalim igračima koji nisu bili opterećeni takmičarskim minutima. U međuvremenu, imao je ulogu rezerviste, s tim da je samo jednom, na gostovanju Jagodini, bio van 18.

Stojanović je Rakića ubacivao tri puta u igru, za ukupno 27 minuta na terenu: u pobjedi nad Napretkom u Beogradu (4:1), Rakić je igrao osam minuta, protiv Voždovca, takođe na "Marakani" (5:1), igrao je od 77. minuta, a posljednji put bio je na terenu u četvrtak, u Novom Pazaru (0:1), kada je ušao u 86. minutu.

Ukoliko Rakić (ili Onjilo, svejedno) budu u postavi, to znači da će se Stojanović vratiti na 4-4-2, nakon što je Novi Pazar "pregurao" sa jednim klasičnim špicem i petoricom u veznom redu. S obzirom na to da su, pored Kasalice, zbog kartona suspendovani i bekovi Marko Petković i Nikola Mijailović, startna postava za duel sa Nišlijama mogla bi da izgleda ovako:

Bajković - Pečnik, Kelhar, Pavićević, Nenadić - Kovačević (Gogić), Milijaš, Lazović, Ninković - Mrđa, Rakić.

Opomene mora da se pazi samo Dragan Mrđa, koji ima tri žuta kartona i koji će pauzirati kada dobije sljedeći. Za očekivati je da, u slučaju povoljnog rezultata za Crvenu zvezdu prije finiša utakmice, Stojanović povuče golgetera lige iz igre, za svaki slučaj.

Utakmica sa Radničkim počinje u utorak u 18 časova. Ulaznice koštaju 500, 400 i 200 dinara, a prenos je na "Arena sport 1".

Crvena zvezda ima po jednu pobjedu, remi i poraz protiv Radničkog, od povratka Nišlija u Superligu.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC