• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojanović: Nemam luskuz da sklonim Mrđu!

Dragan Mrđa moraće da vodi računa da ne dobije karton protiv Radničkog, o kojem trener Zvezde Slaviša Stojanović ima samo riječi hvale.

Utakmice uoči "vječitog derbija" uvijek su neugodne.

Ne samo što igrači, htjeli-ne htjeli, već pomalo misle o onome što dolazi, nego i zbog toga što se možda i podsvjesno uvuče strah od povrede, pa i neuspjeha.

Na sve to, najbolji strelac Superlige Dragan Mrđa, igraće sa tri žuta kartona, što znači da bi ga javna opomena premjestila na tribine stadiona u Humskoj, a ekipu ostavila bez strijelca 15 golova ove sezone.

Sve to, uz neosporan kvalitet Radničkog iz Niša, komplikuje život treneru fudbalera Crvene zvezde Slaviši Stojanoviću. On je igrače zvao na trening i na Uskrs, a dan prije utakmice 25. kola, najavio je da će odluku o tome da li Nišlije napada sa dva ili jednim napadačem donijeti u ponedjeljak poslije popodnevnog treninga.

Prema saznanjima MONDA, Stojanović je blizu odluke da Mrđi pridruži Đorđa Rakića u špicu napada, u trenutku kada je Abiola Dauda nedovoljno oporavljen od povrede, a Filip Kasalica suspendovan.

Stojanović, ipak, nije želio da otkrije sve karte. Samo je priznao da u odsustvu Daude nema luksuz da skloni i Mrđu sa terena.

"Nemam taj luksuz", slegao je ramenima Stojanović.

"A, i da imam, ne znam da li bih to učinio jer je Mrđa najbolji strijelac lige. Vidjećemo da li će Rakić početi ili ćemo mijenjati sistem. Odluku ćemo donijeti poslije treninga".

Stojanović je najavio da će Mijailovića najvjerovatnije zamijeniti Ljubo Nenadić.

Trener Zvezde i dalje ima opciju da igra sa petoricom veznih igrača, kao i u Novom Pazaru, s tim da bi onda vjerovatno Nejc Pečnik ostao na krilu, a poziciju desnog beka pokrio možda i Migel Arauho, a možda i oporavljeni Jovan Krneta. Pored Kasalice, suspendovani su desni bek Marko Petković i levi Nikola Mijailović.

"Potrefilo se tako, ali moramo da nađemo rješenje. Nemamo mnogo alternativa, mogu samo da kažem da će igrati najspremniji. Ne bi trebalo da kukamo...", rekao je Stojanović i dodao:

"Očekuje nas nova teška utakmica protiv iskusne i disciplinovane ekipe, koja prima malo golova. Svesni smo kvaliteta protivnika, ali znamo i svoje kvalitete. Imamo cilj i nadamo se najboljem", rekao je Stojanović, a to bi bila 15. uzastopna superligaška pobeda.

Može li Dauda da uđe u finišu ukoliko bude potrebe?

"Počeo je polako da trenira, to je sve što mogu da kažem".

"Radnički ima mnogo dobrih igrača. Stojanović i Krstić su zaduđeni za kreaciju, Trišović ima dobru lijevu nogu iz slobodnjaka. Štoperi su im stameni i jaki, a Pauljević prodoran. Dobro su uigrana i iskusna ekipa".

Stojanović je upitan da prokomentariše izjavu predsjednika Radničkog iz Niša Darka Bulatovića, koji je gostujući na jednoj televiziji rekao "da je pola lige namješteno, da to svi znaju i da on nema problem da to kaže".

"Bezbroj pitanja sam već imao na tu temu i ne želim da trošim energiju da komentarišem takve stvari", rekao je Stojanović.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC