• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srećan rođendan fudbalska svetinjo Srbije!

Pre 68 godina, na pravoslavni Uskrs, odigrana je prva utakmice između Partizana i Zvezde.

Još pet dana ostalo je do, po svemu sudeći, meča sezone u Superligi. Partizan i Crvena zvezda će u 146. prvenstvenom odmeravanju snaga rješavati pitanje šampiona Srbije za 2014. godinu.

Crno i crveno-bijeli ispisaće nove stranice prebogate istorije, koja traje od 21. aprila 1946. godine.

Na današnji dan, na Uskrs pre 68 godina, Partizan i Crvena zvezda po prvi put su ukrstili koplja. Bio je to dugo čekani prijateljski susret beogradskih rivala, koji će vrlo brzo dobiti jedinstven naziv - "vječiti derbi".

Utakmica je odigrana na stadionu "20. oktobar", igralištu BSK na kojem je tri godine kasnije izgrađen Stadion JNA, i završena je pobjedom Partizana 2:0.

Poslije nekoliko dana o meču je pisao list "Fiskultura".

"U 32 minutu prvog poluvremena Rupnik se je iznenada stvorio pred protivničkim golom, i iz neposredne blizine, koso po zemlji, postigao prvi gol. U 14 minuti drugog poluvremena, lijepa kombinacija Matekalo – Rupnik – Mihajlović završila se u Lovrićevoj mreži", opisani su golovi u sportskom nedjeljniku.

Na fotografiji se nalaze igrači Partizana (bijele majice) i Crvene zvezde (tamne majice): Franjo Šoštarić, Miroslav Brozović, Ratko Čolić, Josip Krnić, Aleksa Atanacković, Kiril Simonovski, Franjo Rupnik, Mladen Kašanin, Svetozar Atanacković, Stjepan Bobek, Jovan Jezerkić, Rajko Mitić, Kosta Tomašević (stoje), Božidar Drenovac, Momir Petrović, Milivoje Đurđević, Predrag Đajić, Bela Palfi, Branko Stanković, Prvoslav Mihailović, Milovan Ćirić i Ljubomir Lovrić.

Na fotografiji nisu, ali su igrali u prvom "vječitom derbiju" Florijan Matekalo za Partizan i Milan Krstić i Vladimir Pečenić za Zvezdu.

(MONDO, Foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC