• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Partizanu "vječiti derbi" u drugom planu

Trener srpskog šampiona Marko Nikolić kaže da je utakmica sa Napretkom u Kruševcu najteža i najvažnija ovog proljeća.

Manje od nedjelju dana ostalo je do 146. "vječitog derbija". Fudbalska javnost je uvjerena da će utakmica između Partizana i Crvene zvezde naredne subote u Humskoj riješiti pitanje novog šampiona.

U Humskoj ne misle tako.

Prije duela sa crveno-bijelima "parni valjak" putuje u Kruševac, gdje će u utorak od 16 časova odmjeriti snage sa Napretkom.

"Nemam nikakvu dilemu da je pred nama najvažnija i najteža utakmica u ovom dijelu sezone. Mnogo je razloga koji idu u prilog toj tvrdnji", počeo je šef stručnog štaba Partizana Marko Nikolić svoje izlaganje na konferenciji za medije.

"Vječiti derbi" je u drugom planu.

"Ne dozvoljavam da se derbi pominje u klubu... Pred nama je najvažnija utakmica i ako bilo ko usmjeri dio svojih misli za ono što slijedi poslije utakmice sa Napretkom, bićemo svi zajedno u problemu", opominje mladi trener.

Nikolić jasno stavlja do znanja da će u Kruševcu izvesti najjači tim i da neće kalkulisati sa sastavom.

"Siguran sam da poslije utakmice sa Napretkom ekipa može da se oporavi do derbija i neću kalkulisati sa sastavom. Bilo bi van logike da izvedem kombinovani sastav za najvažniju utakmicu sezone".

Nikolić je pozitivno govorio o narednom protivniku, ali je uvjeren da će njegova ekipa, ako ispuni sve zadatke, osvojiti tri boda.

"Igrači Partizana će, siguran sam, još jednom pronaći motiv i snagu u sebi, da nađu rješenje za protivnika na njegovom terenu. Riječ je o jako neprijatnoj ekipi, ima izuzetno veliki potencijal u ofanzivnoj liniji. Imaju četiri-pet igrača u rotaciji, koji svakom protivniku mogu da naprave problem. Nemam dilemu da će protiv nas biti posebno motivisani".



Trener crno-bijelih posebno je bio zadovoljan igrom tima protiv Jagodine u prošlom kolu. Uvjeren je da Partizan može bolje.

"Partizan je ovog proljeća pružao dosta dobre igre i ne vidim razlog da ne ponovimo izdanje protiv Jagodine, pa i bolje. Nije lako igrati mečeve pod velikim nabojem. Potrebni su nam mir, strpljenje i upornost na terenu, sve ono što nas je krasilo na posljednja dva meča. Iznad svega vjera u uspjeh i odlučnost da se ostvari krajnji cilj. Mi težimo da svaku narednu utakmicu odigramo bolje", poručio je Nikolić.

Miroslav Vulićević će propustiti gostovanje u Kruševcu zbog kartona, dok su Danko Lazović i Milan Lukač u trenažnom procesu poslije lakših povreda.

"Svi su u trenažnom procesu, svi rade... Pred polazak u Kruševac imamo trening i u odnosu na zdravstveno stanje igrača odredićemo tim koji će iznijeti teret teškog gostovanja i meča velike važnosti".

Nikola Ninković je četiri utakmice bio van tima zbog suspenzije, a Nikolić je rekao da svaki igrač dobija minutažu prema zalaganju.

"Dobio je onoliko koliko je zaslužio, kao i svaki drugi igrač Partizana i ja od toga nikada neću odustati. Nikada jedan pojedinac nije važniji od tima i dok ja budem u klubu minutaža će se dijeliti po principu zasluga na treninzima, odnosu prema igri i kvalitetu, tim redom", rekao je.

Partizan je u većem dijelu proljećnog dijela sezone na drugom mjestu na tabeli, a Nikolić je rekao da vjeruje da će poslije ove sedmice ostali timovi crno-bijelima "gledati u leđa".

"Ne kažem da je to lako, ali vjerujem. Mnogo toga smo ostavili iza sebe u prethodna tri, četiri mjeseca i kada je tako imate pravo da se nadate dobrim stvarima. Ja sam optimista, imam puno povjerenja u igrače, da li sam u pravu - pokazaće vrijeme, ali vjerujem u njih", rekao je Nikolić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC