• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Šampiona odlučuje međusobni skor?

Premijer liga Bosne i Hercegovine nikada nije bila neizvjesnija, a četiri tima tri kola prije kraja, imaju ravnopravne šanse da osvoje titulu.

Odlučujuće utakmice će se vjerovatno odigrati na Otoci u Sarajevu, u Vrapčićima u Mostaru i na Grbavici, piše agencija "Patrija".

Olimpik i Velež dočekuju po dva kandidata za titulu, a derbi na Grbavici je ključna utakmica za Sarajevo i Željezničar. Eventualni neriješeni ishod bi gotovo sigurno oba tima izbacio iz trke. U najtežoj situaciji je Sarajevo koje ima četiri boda zaostatka za vodećim Zrinjskim i Željezničarom te jedan bod manje od Širokog Brijega.

Ali, tim sa Koševa jedini od vodeće četvorke ima još dvije utakmice kući, a jednu u gostima. Dočekuju prvo Vitez sljedeće kolo, zatim idu gradskom rivalu na Grbavicu, a u posljednjem kolu im dolazi Radnik. Jedina realna računica za bordo tim jesu pobjede u svim mečevima.

Najvažnija je ona u gradskom derbiju gdje bi mogli izbaciti Željezničar, direktnog konkurenta iz trke.

A, tim Hajrudina Dine Đurbuzovića ima najviše bodova, ali i najteži raspored. U goste idu razigranom Veležu koji u pet utakmica ima četiri pobjede, dolazi im Sarajevo i idu u goste Rudaru koji se bori za opstanak. Teško da će ostvariti sve pobjede.

Vodeći Zrinjski ima dva teška gostovanja do kraja, Olimpiku i Veležu, kući igraju protiv Mladosti iz Velike Obarske i tu već računaju na tri boda. Za titulu bi im mogla biti dovoljna, osim te, i još jedna pobjeda.

Široki Brijeg je, možda i u najpovoljnijoj poziciji, iako zaostaje dva boda za vodećim. Klub sa Pecare ide na lako gostovanje u Trebinje, dolazi im Čelik, a u zadnjem kolu su na Otoci kod Olimpika.

No, bodovni skor možda na kraju neće biti odlučujući. U slučaju da više timova, što je vrlo izvjesno, na kraju bude imalo isti broj bodova odlučiće međusobni skor između timova. A, tu je u najboljoj poziciji Široki Brijeg.

Oni su Sarajevo i Željezničar pobijedili u oba meča, ali imaju slab omjer sa Zrinjskim od koga su izgubili, a kući igrali neriješeno.

Vodeći Zrinjski ima lošiji omjer sa Sarajevom, bolji sa Širokim Brijegom, ali apsolutno jednak sa Željezničarom! U oba meča je završeno 2:1 za domaćina. U slučaju da oni završe na vrhu sa istim brojem bodova odlučuje gol razlika koja daje prednost Zrinjskom.

Željezničar ima lošiji skor sa Širokim Brijegom, jednak sa Zrinjskim, a predstoji im meč sa Sarajevom koje je bolje u međusobnim utakmicama od Zrinjskog, lošije od Širokog, a sa Željezničarom ima jedan neriješen ishod.

Šta Vi mislite, ko će biti šampion BiH? Glasajte OVDJE!

RASPORED DO KRAJA

1. ZRINJSKI 55 (52:19)
G - Olimpik
K - Mladost
G - Velež

2. ŽELJEZNIČAR 55 (47:23)

G - Velež
K - Sarajevo
G - Rudar

3. ŠIROKI BRIJEG 52 (60:23)
G - Leotar
K - Čelik
G - Olimpik

4. SARAJEVO 51 (37:18)

K - Vitez
G - Željezničar
K - Radnik

(MONDO, foto: MONDO/B.Jakovljević)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC