• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Eh, da Džeko i Pjanić igraju za Njemačku"

Legendarni njemački napadač Ulf Kirsten izjavio je da Bosna i Hercegovina sigurno prolazi grupu na Mundijalu, a da je poslije toga sve moguće.

U intervjuu za "Avazov Sport" nekadašnji centarfor Dinama iz Drezdena i Bajera iz Leverkuzena je potvrdio da ima izuzetno visoko mišljenje o selekciji BiH.

"Bosna ima izvrsne pojedince koji su tehnički veoma školovani. Na žalost dosad ste imali puno nesreća u odlučujućim utakmicama u baražu. Ali ove godine ste uz izvrsnog Safeta Sušića uspjeli da izborite Svjetsko prvenstvo i obradujete navijače širom planete",
rekao je Kirsten.

Po njegovom mišljenju, debitantski nastup na Mundijalu u Brazilu, gdje će "zmajevi" igrati sa Argentinom, Nigerijom i Iranom sigurno će proteći vrlo uspješno u prvoj fazi.

"Argentina je sigurno favorit, ali je rezervisano drugo mjesto za BiH jer ste kvalitetniji od druge dvije selekcije. Ako Edin Džeko i društvo budu u top formi, onda ni prva pozicija u grupi nije nedostižna".


Kirsten je dodao da je realnost "zmajeva" prolazak u osminu finala, a onda je sve moguće... "U drugoj fazi će sve zavisiti od forme, povreda, kartona... "

Nekadašnji top golgeter Bundeslige o reprezentativcima BiH govori samo u superlativima.

"O Džeki je suvišno trošiti riječi, bio je prvi strijelac Bundeslige. Top igrač. Miralem Pjanić važi za jednog od najboljih mladih fudbalera Evrope. Asmir Begović je koliko znam na listi želja mnogih velikih klubova, a Zvjezdan Misimović je ostavio dubok trag u Njemačkoj. Super igrač".


Na pitanje koga bi od igrača BiH volio da vidi u selekciji Njemačke, Kirsten je bio vrlo jasan: "U svakom slučaju Džeku i Pjanića".

Kirsten je još dodao da je u karijeri zapamtio mnoge fudbalere iz bivše Jugoslavije...

"Safeta Sušića prije svih, zatim Faruka Hadžibegića, Radmila Mihajlovića...Takođe, igrao sam sa braćom Kovač (Niko i Robert, prim. aut), Borisom Živkovićem, Zoranom Mamićem, a kao protivnika se sjećam Brace Salihamidžića, Sergeja Barbareza, mog prijatelja Tome Piplice, Demira Hotića, Vlatka Glavaša... ".

(MONDO, foto: caps.ball72.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC