• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kup BiH (finale): "Bilino polje", pa "Koševo"

Prvi meč finala Kupa Bosne i Hercegovine između Čelika i Sarajeva biće odigran u Zenici, a revanš u glavnom gradu, odlučeno je žrijebom.

U utorak je u prostorijama Fudbalskog saveza BiH obavljeno žrijebanje domaćinstva prvog finalnog susreta Kupa BiH.

Prva finalna utakmica igraće se 7. maja na zeničkom "Bilinom polju", dok je revanš na programu sedam dana kasnije na stadionu "Koševo".

Bordo klub međutim je zatražio da revanš bude odigran 17. maja, a ovom zahtjevu će odlučiti Takmičarska komisija FS BiH.

Direktor Čelika Alija Porča nema dilemu ko je favorit u predstojećem dvomeču finala, ali vjeruje da je uigranost na strani njegovog tima.

"Sarajevo je u finalu favorit s obzirom na ulaganja u klub i ekipu, ali naša prednost je što igrači dugo igraju zajedno", prenio je "Dnevni avaz" njegovu izjavu nakon žrijeba.

S druge strane, sportski direktor FK Sarajevo Abdulah Ibraković vjeruje da tim s ''Koševa'' očekuju dvije teške utakmice, te ističe da bi Sarajevu odgovaralo da se revanš odigra 17. maja, iako je Takmičarska komisija FS BiH za datum revanša odredila 14. maj.

''Respektujemo ekipu Čelika koja je kroz Kup pokazala da se radi o dobrom timu koji kroz zajedništvo gradi sportske rezultate. Nadamo se da će Komisija izaći našem klubu u susret i dopustiti da se revanš odigra 17. maja, jer se radi o suboti, neradnom danu, kada bi posjeta na našem stadionu sigurno bila mnogo veća'', naglasio je Ibraković.

Zeničani su dva puta u istoriji osvojili Kup BiH (1995. i 1996.), dok je bordo tim pehar najmasovnijeg takmičenja podizao četiri puta (1997, 1998, 2002. i 2005.).

Ove sezone Čelik i Sarajevo su odigrali dvije utakmice i oba puta su slavili domaćini. Bordo tim je na svom terenu pobijedio 3:0, dok je Čelik ostvario minimalac na otvaranju proljećnog dijela Premijer lige BiH.

Sarajevo je put do finala trasiralo preko Zrinjskog, a Zeničani su takođe izbacili hercegovački klub - Široki Brijeg, koji je prošlogodišnji osvajač Kupa BiH.

U finalu Kupa BiH za žene sastaće se SFK 2000 i Banjaluka 7. maja u 17 sati u Sarajevu i 17. maja u Banjaluci u istom terminu.

Zrinjski-Željezničar je finalni par omladinskog Kupa. Prvi susret na programu je 7. maja u 17 sati u Mostaru, a revanš deset dana poslije u 17 časova u Sarajevu.

Finale Kupa u futsalu odigraće Ugljevik i Tango 3. 5. 2014. u 18:00/20:00 u Ugljeviku i 10. 5. u 18:00/20:00 u Istočnom Sarajevu.

(MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC