• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanovo "zbogom titulo"!

Crno-bijeli izgubili od Napretka u Kruševcu 0:2 i praktično najvećem rivalu otvorili put ka tituli šampiona, prvoj još od sezone 2006/2007.

Tamo gdje je sve počelo prije šest godina za Partizan, tamo se i završilo. U Kruševcu!

Crno-bijeli su maja 2008. godine, posle dve sušne sezone, osvojili titulu pobjedom pod Bagdalom. Na istom mjestu, skoro šest godina kasnije, izgubili su, čini se, ključne bodove u trci sa Crvenom zvezdom. Ako "vječiti rival" protiv Radničkog upiše i 15. uzastopnu pobjedu, imaće za srpsku Superligu ogromnih šest bodova prednosti.

Napredak je bio bolji i zasluženo je pobijedio vrlo loš Partizan 2:0 (1:0). Strelci za domaći sastav bili su Nemanja Vidaković u 31. i Bojan Božović u 73. minutu.

Ništa što bi trebalo da krasi igru šampiona države Partizan nije pokazao na dobro ispunjenom stadionu "Mladost". Crno-bijeli su bili očajni veći deo utakmice. Tome je u velikoj mjeri doprinijela odlična priprema utakmice od strane Nenad Lalatovića, koji je u potpunosti nadmudrio mlađeg, ali iskusnijeg kolegu Marka Nikolića.

Partizanovo dijete Nikola Trujić pravio je "dar-mar" Milanu Obradoviću na desnoj strani crno-bijele odbrane. Iskusni defanzivac prinudno je prebačen na desnog beka, jer Miroslav Vulićević zbog kartona nije imao pravo nastupa. Upravo preko te strane i posle odličnog centaršuta postignut je prvi gol.

Kao loše rješenje ispostavilo se i stavljanje golobradog Danila Pantića u startnu postavu. "Vezisti" Partizana ništa nije polazilo za nogom. Petar Škuletić je bio jedini klasični napadač, a tek u drugom poluvremenu priključio mu se oporavljeni Danko Lazović.

Partizan je u drugom poluvremenu krenuo na sve ili ništa, Nikolić je odmah na početku drugih 45 minuta, uvođenjem Malbašića, Ninkovića i Lazovića, bacio sve karte u ofanzivu, ali osim nekoliko neiskorišćenih prilika, rezultat toga se nije vidio. Napredak se znalački branio i opasno prijetio iz kontre. Poslije jedne takve u 73. minutu riješeno je pitanje pobjednika. Nenad Gavrić je šutirao, nesigurni Milan Lukač kratko odbio loptu, a rezervista Bojan Božović je smjestio u mrežu pored ukopane odbrane Partizana.

Poslije toga bilo je jasno da sva tri boda ostaju pod Bagdalom i da se crno-bijeli, uprkos činjenici da već u subotu dočekuju Crvenu zvezdu u Humskoj, polako opraštaju od titule i spuštaju zavjesu na šestogodišnju dominaciju u srpskoj Superligi.

Iako se znatno pojačao u zimskom prelaznom roku i promijenio trenera, Partizan u deset proljećnih kola nije bio ubjedljiv (sedam pobjeda, dva remija i poraz). Štaviše! "Valjak" je na momente znao da bljesne, ali su loše partije, kao što su bile one u Novom Pazaru, protiv Vojvodine u Humskoj i posljednja sa Napretkom ostavile mnogo jači utisak. Zanimljiv je podatak da je Vuk Rašović sa daleko slabijim timom zimus imao veći procenta uspješnosti od Nikolića - 85,2/76,7. Ukupno gledano, Rašović je ostvario deset pobeda, tri remija i dva poraza, odnosno osvojio je 33 od mogućih 45 bodova.

Partizanu ostaje nada da u slučaju eventualnog trijumfa u "vječitom derbiju" i maksimalnog učinka do kraja, Zvezda može da kiksne u preostala četiri kola.

Teško!

NAPREDAK: Krznarić - Cvetković, Udovičić, Janičić, Milošević - Mićić, Gavrić, Regan (od 88' Vukmirović), Vidaković (od 66' Božović) - Dimitrov (od 77' Milanković) - Trujić.

PARTIZAN: Lukač - Obradović, Trajković, Stanković, Volkov - Drinčić, Pantić (od 54' Ninković), Brašanac (od 59' Lazović), Luka (od 46' Malbašić), Ilić - Škuletić.

TOK UTAKMICE:

KRAJ!

84. - Sjajna prilika za Partizan, ali je Malbašić očajno reagovao! Ninković je centrirao sa lijeve strane, a vezista crno-bijelih na šest metara od gola kao da nije očekivao da će lopta doći do njega, pa ga je pogodila u rame i odbila se van kaznenog.

83. - Snažan pokušaj Drinčića iz slobodnog udarca sa skoro 30 metara, ali je lopta išla po sredini gola, pa ju je Nemanja Krznarić "boksovao" u korner.

- Još 10 minuta do kraja. Partizan ima inicijativu, ali nedostaju šanse.

74. GOOOOOOOOL - Napredak vodi 2:0. Partizan se izgleda prije "vječitog derbija" oprašta od titule. Božović je pokupio loptu poslije loše intervencije Lukača. Odbrana crno-bijelih bila je očajna!

POGLEDAJTE GOL

72. - Još jedna prilika za Partizan, Škuletić se ne snalazi na tri-četiri metra od gola.

64. - Lazović je imao stopopostotnu priliku, ali sa pet metara nije upseo glavom da sprovede loptu u mrežu.

58. - Nikolić je uvao Ninkovića i Lazovića, potpuna ofanziva gostiju.

52. - Velika prilika za Dimitrova, ali je odlično reagovao Stanković! Partizan se otvorio, sve karte bacio u napad i to domaćinu otvara šansu da ugrozi gol crno-bijelih iz kontre.

- Trener beogradske ekipe izveo je Luku i uveo Malbašića.

46. - Škuletić pogađa stativu! Najbolja prilika za Partizan... Napadač "parnog valjka" sve je dobro uradio, prevario Krznarića, ali nije uspeo da pogodi mrežu.

- Počinje drugo poluvrijeme, navijači Partizana zvali su svoje igrče da dođu do Juga! Crno-bijeli su dobili gromoglasnu podršku.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

42. - Pantić hvata volej, ali prebacuje tribinu!

37. - Greška pomoćnog sudije. Napredak bi imao veliku priliku da arbitar nije podigao zastavicu. Vidaković, ipak, nije bio najbliži Lukaču, Volkov je zakasnio.

37. - Drinčić je šutirao iz "slobodnjaka" pored gola.

31. - GOOOOOOOL, Napredak zasluženo vodi! Trujić je ubacio loptu sa lijeve strane, a Nemanja Vidaković majstorski reagovao i savladao Lukača. Partizan je očajan, a reakcija odbrane kod odbrane u skladu sa igrom.

POGLEDAJTE GOL

22. - Kontra za Napredak "dva na jedan" i velika greška Nikole Trujića!

17. - Dve prilike za Napredak. Poslije prodora Trujića, domaćin je izborio korner, a zatim Janičić propušta dobru šansu nakon ubacivanja lopte iz ugla.

16. - Igra se otvoreno... Škuletić je sa leve strane ubacio loptu u "srce" kaznenom prostora, ali Luka nije namjestio nogu, pa je njegov pokušaj otišao visoko preko gola.


7. - Sebičnost Predraga Luke spasila je Kruševljane. Partizan je izveo brzu kontru, Brašanac je proigrao Luku na desnom krilu, a hitronogi napadač crno-bijelih šutirao preko gola. U sredini je imao slobodnog Škuletića...

3. - Partizan je agresivno krenuo od prvog minuta, izveo je već i prvi korner, ali je sa druge strane i Danilo Pantić u posljednjem momentu spriječio kontru "tri na jedan" za Napredak.

- Počela je utakmica...

(MONDO, Foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC