• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakić i Mrđa približili pehar "Marakani"

Crvena zvezda u 25. kolu JSL savladala Radnički iz Niša 2:0 i pobjegla Partizanu na šest bodova razlike uoči 146. "vječitog derbija"

Zvezda nije propustila priliku koja joj se ukazala porazom Partizana u Kruševcu.

Savladala je Radnički iz Niša na svom stadionu 2:0 i upisala 15. uzastopnu pobjedu. Ono što je najbitnije, pobjegla je Partizanu na šest bodova razlike uoči "vječitog derbija" naredne subote u Humskoj i sada će imati mnogo lakši zadatak da u posljednjih pet kola sačuva prvo mjesto.

Goste iz Niša načeo je Đorđe Rakić u 50. minutu, svojim prvim golom u crveno-bijelom dresu, a potom je pogodio i najbolji strijelac lige, Dragan Mrđa. Bio je to njegov 16. pogodak ove sezone u Jelen Superligi.

Od početka je Zvezda imala inicijativu i ređala šanse, ali je na golu Nišlija stajao izuzetno raspoložejni Nenad Filipović. Tokom prvog poluvremena imao je nekoliko sjajnih intervencija, doduše i pomoć saigrača iz odbrane, koji su požrtvovanim uklizavanjima uspjevali da blokiraju udarce Zvezdinih fudbalera.

Nišlije su, ipak, poklekle u 50. minutu, kada je Miloš Ninković sjajno pronašao Rakića kroz sredinu zadnje linije Radničkog. Iskusni štoper imao je i sreću da se Branko Pauljević oklizne u pokušaju da ga blokira, pa je lopta završila u mreži.

GOL

Svesni da su nekoliko puta ove sezone umalo prokockali (ili uspjeli da prokockaju) minimalnu prednost, crveno-bijeli nastavili su da napadaju i to im se isplatilo u 74. minutu, poslije akcije slične za vodeći pogodak.

Dragan Mrđa je izbjegao ofsajd zamku i vešto sklonio loptu od golmana Filipovića, a dodavanje Milijaša pretvorio je u svoj 16. gol i osmu asistenciju kapitena ove sezone.

GOL

Radnički tokom meča nije ozbiljno zaprijetio Bobanu Bajkoviću, tako da golman i defanzivci Zvezde nisu imali mnogo posla.

Crveno-bijeli nisu mogli da požele bolju uvertiru za 146. "vječiti derbi" u koji sada ulaze rasterećeno, a uz to i pojačani Nikolom Mijailovićem, Markom Petkovićem i Filipom Kasalicom koji su ovog utorka pauzirali zbog žutih kartona. Za subotu će vjerovatno biti spreman i oporavljeni Abiola Dauda, tako da bi trener Stojanović mogao da bude na "slatkim mukama" kada je u pitanju sastav tima. Uz to, Rakić se nametnuo golom u svom prvom nastupu kao starter, dok je Ljubo Nenadić, posebno tokom prvog poluvremena, pokazao da na njega može i češće da se računa.

Ako ostanu neporaženi, na "Marakani" će vjerovatno već u subotu početi da slave.

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Nenadić, Kelhar, Pavićević, Pečnik - Kovačević, Milijaš - Ninković, Lazović (64. Gogić) - Mrđa (88. Onjilo), Rakić (70. Savićević).

RADNIČKI NIŠ: Filipović - Pauljević, Kosorić, Bulatović, Pavlović - Jovanović (78. Marjanović), Ćulum, Trišović (56. Petrović) - Krstić (65. Kolarević), Stojanović, Pejčić.

TOK UTAKMICE:

KRAJ!


- Lijep potez za kraj meča. Nejc Pečnik je u 92. minutu uhvatio volej na centaršut Savićevića iz kornera, ali je lopta otišla pored gola.

- U 88. minutu teren je napustio Mrđa, a u igri je Ifeani Onjilo. Poslije drugog gola Zvezde tempo igre je opao i čini se da i jedni i drugi čekaju kraj meča.

GOOOL - 74. minut 2:0, najbolji strijelac lige Dragan Mrđa postigao je svoj 16 gol u prvenstvu! Izbjegao je ofsajd zamku i prihvatio odlično dodavanje Nenada Milijaša kroz sredinu odbrane Radničkog. Kapiten crveno-bijelih upisao je osmu asistenciju u sezonu.

- Golman Radničkog imao je još dve odlične intervencije. Prvo na šut Mrđe, a onda i volej udarac Kovačevića sa ivice kaznenog. U toku je 67. minut.

- Šutirao je Milijaš direktno u gol, ali je Filipović opet dobro reagovao.

57. minut - Žuti karton za Aleksandra Kosorića zbog faula na Darku Lazoviću na 17 metara od gola, iskosa levo.

GOOOL - 50. minut 1:0, strijelac je Đorđe Rakić posle odlične asistencije Miloša Ninkovića i ubacivanja iza leđa odbrane Radničkog. Iskusni napadač iskoristio je to što se okliznuo Pauljević da šutira pored Filipovića.

POGLEDAJTE GOL

Ovo je prvi gol iskusnog napadača u dresu Crvene zvezde. Rakić je ljetos došao na "Marakanu", ali je tokom priprema u Sloveniji doživio povredu koljena zbog koje je propustio prvi dio sezone. Ovo mu je četvrti nastup, ali prvi u startnoj postavi.

- Drugo poluvrijeme pokušalo je pokušajem Ninkovića da lobuje Filipovića, ali nije to dobro učinio.

- Počelo je drugo poluvrijeme. Na tribinama "Marakane" ima 16.230 gledalaca.

Crvena zvezda je imala inicijativu i stvarala šanse u prvom poluvremenu, ali je odbrana Raničkog, na čelu sa golmanom Nenadom Filipovićem, uspela da odoli svim naletima domaćih igrača.

Crveno-beli su šutirali čak 10 puta ka golu rivala, a četiri lopte išle su u okvir gola. Nišlije su imale dva pokušaja, od kojih je jednom morao da interveniše Bajković.


Poluvrijeme.

- U posljednjem minutu prvog poluvremena igrači Zvezde pokušali su u tri navrata da savladaju Filipovića, ali je golman Radničkog, uz pomoć saigrača, opet izašao iz duela kao pobjednik.

- Najbolju priliku u prvom poluvremenu crveno-bijeli imali su u 44. minutu. Mrđa je odlično prošao po desnoj strani i pronašao Kovačevića na 12 metara, ali je šut Zvdzdinog veziste blokirao Bulatović.

- 39. minut. Bulatović je glavom vratio loptu ka Filipoviću, ali je Mrđa umalo uspio to da presječe.

- Konačno malo više uzbuđenja. Zvezda je organizovala brz napad, a Rakić šutirao sa 17 metara, ali je Filipović opet odlično reagovao. Imao je iskusni napadač i opciju da doda Mrđi koji je utrčavao lijevo od njega, ali se odlučio na udarac.

- Prva šansa za Radnički u 32. minutu. Stojanović je centrirao sa desne strane, Krstić glavom sproveo loptu do Jovanovića, a on, takođe glavom, šutirao pored gola. Uspavano je delovala odbrana Zvezde u toj akciji, kao i većina tima u prvih pola sata.

- Oštar šut Lazovića u 28. minutu iskosa sa desne strane, ali je lopta išla pravo u Filipovića, tako da je golman Radničkog uspio da ju je "boksuje".

Gosti još nisu stavili Bajkovića na muke.

- 18. minut i odlična prilika za Zvezdu. Ninković je poslao loptu u prostor za Rakića, ali je Filipović bio brži od napadača domaćih. Kratko je odbio loptu, a na nju natrčao Mrđa, međutim, njegov šut sa šesnaest metara uspio je da zakači Bulatović, pa se lopta od stative odbila u korner.

- Prvu šansu u meču imao je Darko Lazović u 15. minutu, poslije odličnog centaršuta Nenadića sa lijeve strane. Vezista Zvezde je, međutim, šutirao nedovoljno jako da bi savladao Nenada Filipovića.

- Bez uzbuđenja u prvih 10 minuta.

- Zvezda je postigla gol već u prvom minutu (Mrđa), ali je on opravdano poništen zbog ofsajda.

- Utakmicu sudi Dejan Santrač.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC