• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ružan, ali koristan "bunker" Murinja

U prvom polufinalu Lige šampiona Atletiko Madrid i Čelsi igrali bez golova. Revanš 20. aprila u Londonu.

Antipropaganda fudbala u Madridu!

Atletiko Madrid je tražio igru, Čelsi se svim silama trudio da pobjegne od nje... Nažalost, pobijedio je Žoze Murinjo.

Čelsi je stigao do željenih 0:0!

Rezultat koji garantuje neizvjestan revanš 30. aprila na Stamford bridžu, gdje će "plavci" morati malo ofanzivnije da krenu prema golu "jorgandžija", koji su u prvom meču pokazali da vole da napadaju i da su u tome vrlo opasni. Ovaj put izostala je realizacija.

Kada je prije dva dana iz Londona krenuo put glavnog grada Španije, portugalski stručnjak u glavi je imao samo jedan cilj - sačuvati mrežu. Svestan je bio da bi svaki postignut pogodak na stadionu Visente Kalderon donio premiju. Nije ga sačekao, Čelsi nije bio ni blizu gola!

Bez Samjuela Etoa, Edena Azara i Branislava Ivanovića smislio je taktiku da se suprotstavi motivisanoj i razigranoj družini Dijega Čola Simeonea. Ispred Petra Čeha postavio je utvrđenje, bunker pored kojeg nije bilo prolaza.

Svi napadi crveno-bijelih su osujećeni.

Ali, Murinjo se suočio i sa dvije bizarne povrede svojih igrača. Čeh je branio mrežu Engleza samo 15 minuta. Prilikom jedne intervencije uhvatio se za prečku, ruke su mu skliznule, pao je na rame i nije mogao da nastavi meč. U drugom dijelu zbog povrede je u svlačionicu morao Džon Teri. Kapitenu Čelsija je saigrač David Luiz stao na nogu i za njega je meč bio završen.

Gosti nisu imali velikih prilika, a za 90 minuta uputili su svega jedan udarac u okvir gola, naspram Atletikovih deset i još 16 pored i preko.

Čeh i Švarcer su ostali nesavladani.

Čelsi je posljednji "novi" šampion Evrope i namjerava da ponovi taj uspjeh. Atletiku od evropskih trofeja nedostaje samo jedan i to najveći. "Jorgandžije" su imale priliku da se još 1974. okite titulom prvaka Starog kontinenta, ali su tada zaustavljeni od minhenskog Bajerna.

Nema sumnje, biće zanimljivo i neizvjesno u Londonu.

ATLETIKO: Kurtoa - Huanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis (od 80' Sosa) - Raul Garsija (od 86' Vilja), Gabi, Mario Suarez, Koke - Dijego Košta, Dijego (od 60' Turan).

ČELSI: Čeh (od 18' Švarcer) - Azpilikueta, Kejhil, Teri (od 73' Šurle), Kol - Ramireš, Obi Mikel, Luiz, Lampard, Vilijan (od 90' Ba) - Fernando Tores.

Foto: Guliver/Getty images/Mike Hewitt

TOK UTAKMICE

90+3. - Čini se da je viđena i posljednja šansa u utakmici. Arda Turan je pokušao sa nekih 18 metara, iskosa lijevo, ali je šutirao daleko pored gola. Potom i Dijego Košta preko gola, sa slične udaljenosti, ali po sredini.

90+2. - Opet je Dijego Košta pokušao glavom, ali nedovoljno jako, a i pravo u ruke dobro postavljenog Švarcera.

Utakmica je produžena za pet minuta!

87. - Solidna prilika za Atletiko, ali opet su se odbranili gosti. Dijego Košta je šutirao glavo, ali ga je blokirao Kejhil. Poslije dugo vremena igrači Čelsija našli su se na polovini Atletiko Madrida.

79. - Gabi prijeti iz "slobodnjaka", a koji minut kasnije Arda Turan sa samo nekoliko metara šutira pored gola. Velika prilika za "jorgandžije".

75. - Gabi i Obi Mikel su dobili žute kartone zbog koškanja i neće igrati u revanšu.

70. - David Luiz je stao na nogu Džonu Teriju, koji je izvrnuo zglob tom prilikom. Umjesto kapitena ulazi Andre Šurle.

- Atletiko navaljuje... Još 20 minuta do kraja.

55. - Sve je isto, ništa se nije promijenilo ni u drugom poluvremenu. Dijego je opasno priprijetio, Švarcer je bio dobro postavljen.

- Nastavljena je utakmica u Madrida...

- Igralo se još četiri minuta nadoknade u prvom poluvremena, rezultat je ostao 0:0. Za neutralne posmatrače prilično dosadan meč. Atletiko je napadao, pokušavao da probije bunker, dok su se "plavci" zatvorili i nisu pokazivali neku ozbiljnu namjeru da napadnu.

41. - Sporna situacija! Madriđani traže penal, ali sudija samo odmahuje rukom i bio je u pravu. Dijego Košta je šutirao i pogodio u stomak Azpilikuetu.

40. - Atletiko prijeti, ali ništa konkretno nije uradio. Murinjo za sada ispunjava cilj, brani se jako i ne dozvoljava protivniku da ga ugrozi. Veliki je ulog, pa je to razlog i oprezne igre oba tima.

25. - Nema velikih prilika, Atletiko nešto više drži loptu, dok je Portugalac "parkirao dvospratni autobus" ispred gola Čelsija.

- Veliki hendikep za Murinja i "plavce" , Čeh napušta teren držeći se za lakat. Među stative staje Mark Švarcer.

15. - Direktno iz kornera u gol Čelsija, Čeh je intervenisao, ali se povrijedio. Izgleda da nije dobro... Izbacio je loptu u novi korner, uhvatio se za prečku, ali je skliznuo s nje i pao na ruku.

8. - Kao što se i očekivalo, vrlo tvrdo od prvog minuta na Kalderonu.

- Dijego Košta je postigao 35 golova u svim takmičenjima ove sezone, pet više od kompletne startne postave Čelsija.

- Počelo je...

- Fernando Tores je bio strijelac šest golova na posljednjih pet utakmica kada je bio starter za Čelsi u Ligi šampiona.

- OptaJoe piše da je Kurtoa najbolji golman Lige šampiona sa 82,1 odsto odbranjenih šuteva, dok je iza njega Petr Čeh sa prosekom 76.7 odsto.

(MONDO, Foto: AP Photo/Andres Kudacki)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC