• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojanović: Lakše se diše

Trener Crvene zvezde konstatovao da je njegova ekipa u dobroj poziciji pred "vječiti derbi", ali nije želeo mnogo da priča o duelu sa Partizanom.

Kiks Partizana u Kruševcu i 15. uzastopna pobjeda Crvene zvezde ostvarena protiv Radničkog iz Niša doveli su "vječite rivale" na šest bodova razlike uoči subotnjeg međusobnog duela u Humskoj.

Zvezda je na najbolji način iskoristila poraz crno-bjelih i golovima Đorđa Rakića i Dragana Mrđe povećala prednost u odnosu na drugoplasirani Partizan.

Ako ostanu neporaženi u subotu, crveno-beli će moći da počnu sa pripremama za slavlje i povratak šampionskog pehara na "Marakanu" poslije godina dominacije "vječitog rivala".

Svjestan je toga i trener crveno-bijelih Slaviša Stojanović.

"Lakše nam je sada kada pred derbi imamo ovoliku prednost, ali tek ćemo se pripremati za taj duel. Isti će biti pristup. Što manje budemo računali šta i kako, to će biti bolje za nas. Moraćemo dobro da se pripremimo, jer je derbi specifična utakmica", izjavio je Stojanović poslije utakmice sa Radničkim.

Što se tiče pobede u 25. kolu, rezultatom 2:0, Zvezdin trener je rekao:

"Bilo nam je teže da igramo zbog imperativa pobjede. Nismo odigrali dobro kao u nekim ranijim mečevima, pravili smo greške. Nekolicinu rupa u našoj odbrani Radnički je mogao da iskoristi, srećom, nije".

Protiv Nišlija, prvi put u startnoj postavi Crvene zvezde zaigrao je iskusni Rakić, dok je priliku dobio i lijevi bek Ljubo Nenadić.

"Rakić je bio odličan i u ofanzivi i u defanzivi, dok je Nenadić bio dobar, ali u napadačkim akcijama mogao je i bolje", smatra trener crveno-bijelih.

Rakić je u Zvezdu stigao ljetos, ali je zbog povrede koljena propustio prvi deo sezone. Ovog proljeća je tri puta ulazio u igru sa klupe, da bi se u utorak prvi put našao među startnih 11.

Povjerenje trenera opravdao je golom u 50. minutu.

"Mnogo mi znači sve ovo što se danas dogodilo. Prošao sam kroz pakao prethodnih deset mjeseci. Nisam fizički maksimalno spreman, osjetilo se to i u mojoj igri. Najvažnije je da smo pobijedili i da prvenstvo nastavljamo na liderskoj poziciji i sa šest bodova prednosti. Kod gola mi je Ninković poslao idealan pas i, uz malo sreće i dobru koncentraciju, postigao sam gol koji mi mnogo znači", rekao je Rakić za klupski sajt i dodao:

"Na meni je da nastavim da radim i pomažem ekipi koliko god je to moguće. Nije bitno da li sam na terenu proveo minut, dva, pola sata, poluvrijeme ili čitav meč - uvijek ću davati svoj maksimum".

Bez obzira što je na tabeli sada "plus šest", Rakić upozorava da nema mjesta euforiji.

"Nas zanimaju samo pobjede. Želimo da igramo lijep fudbal i osvajamo bodove. Ne opterećujemo se time što je naredni meč sa komšijama. Doživljavamo ga kao i bilo koje drugo gostovanje. Sigurno da je to 'utakmica svih utakmica' i najvažniji meč u našem fudbalu, međutim, očekujem da kao i do sada na teren izađemo hladne glave i vrelog srca".

"Vječiti derbi", 146. po redu, igraće se u subotu od 19 časova.

(MONDO, Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC