• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ser Aleks neće birati novog trenera Junajteda

Rukovodstvo kluba sa Old Traforda odabralo Luja van Gala i Karla Anćelotija kao najveće kandidate za nasljednika Dejvida Mojesa.

Poslije odlaska u penziju, Ser Aleks Ferguson predložio je rukovodstvu Mančester junajteda da umjesto njega na klupu sjedne Dejvid Mojes. Čelnici su ga poslušali i očigledno pogriješili.

Pod vođstvom mlađeg škotskog trenera, "đavoli" su dočekali posljednja tri kola Premijer lige na sedmom mjestu tabele i sa malim šansama da sljedeće sezone igraju bar Ligu Evrope. Za plasman u Ligu šampiona odavno su izgubili šansu.

U prostorijama Junajteda u utorak je u 7.40 časova održan sastanak na kojem je Dejvidu Mojesu uručen otkaz poslije desetomjesečne saradnje. Izvršni direktor kluba Ed Vudvord nedugo potom izašao je sa svojim timom iz kancelarije, sa dva spremna imena.

Za razliku od prošlog ljeta, na Old Traford doći će trener koji će imati obavezu da odmah napravi rezultate.

"Junajted bira između Luja Van Gala i Karla Anćelotija. Dijego Simeone takođe je razmatran, ali Junajted želi iskusnijeg trenera. U prvim razgovorima, u koje je bio uključen u Ferguson, zaključeno je da je Rajanu Gigsu prerano pružena prilika da radi sa prvim timom", piše britanski list "Gardijan".

Koliko će se pitati Ferguson? Malo, sudeći prema saznanjima britanskih novinara.

"Loran Blan je takođe razmatran, ali i 'otpisan', iako je u bliskim odnosima sa Fergusonom. Razjašnjeno je da će ovog puta definitivnu odluku donijeti Ed Vudvord, uz podršku američkih direktora kluba, a ne najuspješniji menadžer u klupskoj istoriji", dodaje isti list.

Prema istom izvoru, razmatrano je i angažovanje Žozea Murinja, ali je svima na Old Trafordu jasno da bi "napad" na njega i pokušaj njegovog odvođenja iz Čelsija bilo traćenje vremena. Sva pažnja je usmjerena ka treneru Reala i selektoru Holandije.

Kada bismo mogli da očekujemo imenovanje novog trenera? Ne tako brzo, jer Junajted nije htio da napravi grešku poput Mančester sitija.

"Razgovori sa potencijalnim menadžerima Junajteda počeće narednih sedmica i jedan od razloga zbog kojeg je Mojes otpušten sada, a ne na kraju sezone, je to da klub nije htio da traži novog šefa struke iza njegovih leđa. Time bi rizikovao i da bude 'uhvaćen', što se, na primjer, dogodilo Mančester sitiju u periodu odlaska Roberta Manćinija i dolaska Manuela Pelegrinija", podvlači Gardijan.

"Odluka da Mojesu bude uručen otkaz donesena je na sastanku Vudvorda, Glejzera, Fergusona i ostalih klupskih funkcionera u nedjelju uveče, odmah poslije poraza od Evertona. Rukovodioci kluba dogovorili su se da razmotre tu odluku u ponedjeljak, da ne bi rješavali u afektu, iako je postojala opšta saglasnost da bi Mojes trebalo da ode".

"Ferguson je upitan za mišljenje, ali mu je razjašnjeno da su ostali učesnici sastanka već odlučili. Veći dio direktora kluba izgubio je vjeru u Mojesa u februaru i Vudvordovo mišljenje bilo je da je mogao da dobije otkaz bilo kada u prethodna dva mjeseca", piše "Gardijan".

(MONDO, Foto: Beta/AP/Jon Super)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC