• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo: Plan ispunjen. Simeone: Nije kraj

Atletiko i Čelsi u Madridu su prvi meč polufinala Lige šampiona završili bez golova. Englezi u prednosti, što priznaje i trener "jorgandžija".

Atletiko je napadao, stvorio mnogo više šansi od Čelsija, ali nije uspio da postigne gol na svom terenu u prvom meču polufinala Lige šampiona (0:0).

Na drugoj strani Žoze Murinjo pripremio je taktiku odbrane sa ciljem da se neporažen vrati u London i uspio je u tome. Tvrdi da je ekipa odradila odličan posao na Visente Kalderonu.

"Znali smo da nas u Madridu čeka teška utakmica, zato nam je cilj bio da se vratimo neporaženi. Drago mi je da smo uspjeli u tome, uprkos problemima koje smo imali. Igrali smo bez dvojice igrača, a u toku meča još dvojica su napustila teren", izjavio je Murinjo.

Portuglaski stručnjak izjavio je da je bilo izuzetno teško taktički pripremiti ekipu i sporovesti sve zamisli u djelo.

"Atletiko je fizički savršeno pripremljena ekipa, mnogo trče i napadaju. Imali su više loptu u svom posjedu, ali smo ipak uspjeli smo da ih zaustavimo. Odradili smo dobar posao, jer se zaista malo ekipa može pohvaliti da je napustila Madrid neporažena", dodao je Murinjo, aludirajući na Milan i Barselonu koji su pobijeđeni na Visente Kalderonu.

Na drugoj strani Dijego Simeone pokušao je taktički da nadmudri odbranu Čelsija, ali i uprkos tome što je Petr Čeh morao da napusti gol već poslije 15 minuta, a šansu dobio vremešni Mark Švarcer, mreža "plavaca" ostala je netaknuta.

"Tempo je bio žestok u meču koji je bio tipično polufinale u kojem protivniku ne dozvoljavaš da učini mnogo. Trudili smo se, napadali, ali nismo postigli gol. Čelsi je sigurno u prednosti zbog toga", rekao je Simeone.

Uprkos tome, on ističe da bitka nije završena i da će u Londonu za sedam dana biti viđen drugačiji meč.

"Čeka nas novih 90 minuta koji će sigurno biti drugačiji nego prvi meč u Madridu. Igraće se otvorenije, ali uprkos tome što Čelsi na svom terenu igra odlično, mi ćemo se na Stamford bridžu truditi da pokažemo sve što možemo", istakao je trener Atletika.

Revanš meč polufinala Lige šampiona na programu je 30. aprila u Londonu.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Paul White )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC