• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mojes: Hvala ser Aleksu i klubu

Smijenjeni trener Mančester junajteda prvi put se obratio javnosti poslije otkaza. Zahvalan svima i ponosan na rezultat u Ligi šampiona.

Kraće i neuspješnije nego što je Ser Aleks Ferguson zamislio trajala je epizoda Dejvida Mojesa na mjestu menadžera Mančester junajteda.

Bivši šef struke Evertona stigao je u klub prošlog ljeta kao "odabrani", stručnjak koji će unijeti novu energiju u šampionsku svlačionicu. Na njegovu žalost i na zadovoljstvo direktora kluba i navijača, napustio je Old Traford poslije deset mjeseci.

Tokom boravka na klupi "đavola" osvojio je samo jedan trofej, poslije trijumfa u finalu Komjuniti šilda. Nemanja Vidić tada ga je poveo sa sobom na svečani dio ceremonije i simbolično mu predao pehar, kao nagovještaj uspješne saradnje.

Ispostavilo se da je to bio jedini trofej koji je Junajted osvojio pod Mojesovim vođstvom.

"Razumijem i dijelim frustraciju navijača. Uvijek sam vjerovao da menadžer nikada ne prestaje da uči tokom karijere i znam da ću koristiti nemerljivo iskustvo rada kao menadžer Mančester junajteda. Ostajem ponosan zbog toga što sam vodio ekipu do četvrtfinala Lige šampiona i ostajem zahvalan Ser Aleksu Fergusonu jer je vjerovao u moje sposobnosti i pružio mi šansu da vodim Mančester junajted", saopštio je škotski trener u srijedu.

"Preuzimanje trenerskog posla u Junajtedu bilo je veliki izazov, poslije veoma dugog perioda konstantne stabilnosti i uspjeha kluba. Nisam imao dilemu kada mi je posao ponuđen. Nikad nisam bježao od teškog posla, kao i moj stručni štab. Hvala svima na posvećenosti i vjernosti koju su pokazivali cijele sezone", dodao je Mojes.

Zanimljivo je to da igrače nije pominjao.

Dejvid Mojes (50) vodio je Junajted na 34 utakmice. Pod njegovim vođstvom "đavoli" su ostvarili 17 pobjeda i šest remija. Pretrpjeli su 11 poraza, uz gol razliku 56:40. Ekipu je ostavio na sedmom mjestu tabele Premijer lige, a privremeno ga je naslijedio Rajan Gigs.

(MONDO Foto: Guliver/Getty images/Mike Hewitt)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC