• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Januzaj izabrao - Belgija!

Ni Engleska, ni Albanija, ni Kosovo, već Belgija.

Saga je završena - Adnan Januzaj (19) odlučio je da nastupa za reprezentaciju Belgije.

Ovu vijest saopštio je aktuelni selektor "đavola", Mark Vilmots, preko svog Twitter naloga.

Od debija za prvi tim Mančester junajteda, prošle godine, a sve zbog prave "Januzomanije" koja je zahvatila engleske tabloidne medije, vodila se javna rasprava oko toga za koga bi krilni napadač trebalo da igra i koga će on na kraju izabrati.

On je rođen u Briselu, u Belgiji, ali je porijeklom sa Kosmeta, iz južne srpske pokrajne.

S obzirom na to da je jako mlad otišao iz omladinske škole Anderlehta na akademiju Mančester junajteda, nisu samo Albanci i Belgijanci smatrali da imaju pravo na njega, već i Englezi. Priča je otišla toliko daleko da su se, doduše samo u medijima, kao mogući izbori pominjali čak i Srbija, Hrvatska pa i Turska!?

U tom periodu, dok je Januzaj sve lošije i lošije igrao za Junajted (4 gola, 31 utakmica), selektori tri reprezentacije i jedne uslovno rečeno reprezentacije, javno su zvali Januzaja da izabere baš njih. Vilmots je rekao da se s njim ozbiljno računa, selektor Engleske Roj Hodžson izjavio je da ga posmatra i da FA razmatra mogućnost da mu dodijeli pasoš, selektor Albanije Đani De Bjazi gotovo ga je molio da izabere baš tu zemlju.

Na kraju, i prvi čovjek FS Kosova, Fadilj Vokri, uputio je Januzaju poziv za prijateljsku utakmicu između takozvane reprezentacije Kosova i Tahitija, koju je fudbaler odbio.

Njegov otac priznao je da su u igru Engleska, Belgija i Albanija, kao i da je čista glupost povezivanje Januzaja sa Srbijom, Hrvatskom i Turskom.

Na kraju, Belgija!

Januzaj je od 2001. do 2005. trenirao za FK Brisel, potom je prešao u mlađe kategorije Anderlehta, gdje ga je "snimila" skauting služba Junajteda i odvela na "Old traford" 2011. godine. Njegova porodica emigrirala je sa Kosmeta 1992. godine, jer je Adnanov otac Abedin na taj način želio da izbjegne mobilizaciju u Vojsku SR Jugoslavije i odlazak na front u Hrvatsku ili Bosnu i Hercegovinu.
(MONDO:Foto: Guliver/Getty Images/Laurence Griffiths)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC