• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real dobio bitku, ali biće rat u Minhenu!

U Madridu - 1:0 i rezultatski i taktički. Biće burno u revanšu!

Real Madrid - Bajern Minhen minimalnih 1:0!

Karlo Anćeloti - Pep Gvardiola taktičkih 1:0!

I igrači i trener zvaničnog šampiona Evrope imaće priliku za popravni narednog utorka u Minhenu i moraće da smisle nešto drugačije i inventivnije za kratko vrijeme, jer su ove večeri u Madridu bili nadigrani.

Iako je Bajern imao dvije (jedine) šanse u finišu utakmice, Real Madrid je propustio priliku da stigne i do 2:0, 3:0 u prvom poluvremenu.

Da li će ih to koštati? Vidjećemo...

Poslije prve utakmice polufinala Lige šampiona najkraći utisak je: Gvardiolin Bajern nije nepobjediv, ali jeste u krizi forme i sve je više trenera i klubova koji nalaze recept za bavarsku verziju "tika-take". Ali, Gvardiolin Bajern je i dalje u igri...

Utakmicu na "Santijago Bernabeu" stadionu riješio je Karim Benzema u 19. minutu, a možda su i dvomeč kasnije mogli da riješe Kristijano Ronaldo i Anhel Di Marija, koji su imali fantastične prilike da dokusure ranjivog protivnika, koji je ostavljao "livadu" iza leđa Filipa Lama.

GOOOOOOL!


Strijelac Karim Benzema u 19. minutu iz klasične kontre, na asistenciju Fabija Koentraa, kojeg je u prostor sjajnim pasom izbacio Kristijano Ronaldo. Ova akcija Madriđana uslijedila je u trenutku opšte ofanzive Bajerna i dvije, tri neprijatne situacije pred Ikerom Kasiljasom!

Jedni su zbog toga ustuknuli da ne prime gol, a drugi se uplašili da ne budu kažnjeni za promašaje, pa je drugo poluvrijeme proteklo u igri u kojoj je Bajern kao htio da da gol, a Real kao htio da vreba iz kontre, ali od tempa iz prvih 45 minuta nije bilo ništa.

Sve do kraja, kada se malo zbog umora, a malo zbog izmjena koje Anćeloti nije "ubo", težište igre prebacilo pred Ikera Kasiljasa i od njega napravilo igrača utakmice. Zbog jedne sulude reakcije Serhija Ramosa, a sve poslije izlaska sigurnog Pepa zbog povrede, Real je mogao mnogo da propati. Međutim, između Marija Gecea i 1:1 postojao je Kasiljas, golman sa 40 odbrana u Ligi šampiona ove sezone, najviše, deset više od Manuela Nojera.

Malo poslije toga, Bajern je još jednom mogao da dođe do izjednačenja, kada je sabijenog "kralja" umalo kaznio rezervista Tomas Miler, ali ga je u posljednjoj sekundi omeo Ćavi Alonso.

Foto: AP Photo/Paul White

Sve što je Bajern uradio moglo je da stane u tih desetak posljednjih minuta. Do tog perioda igre, bila je to jalova inicijativa sa kojom se Anćelotijeva zona 4-4-2 lako nosila. Do 35. minuta, odnos u posjedu lopte bio je 25-75, a rezultat 1:0, uz dvije velike šanse koje smo pomenuli. Do 40. minuta, Bajern je već imao devet kornera.

Ali, ne i priliku...

Anćeloti je odlično postavio igru i nanio Gvardioli prvi poraz u Madridu! Mijenjali su se treneri Reala koji nisu uspijevali Pepovu Barselonu da dobiju u prestonici, a onda je to uradio Italijan, tako što je sve iznenadio ostavljanjem Gareta Bejla na klupi.

Izgubio je njegove vihorne prodore, ali je dobio "duplog" čuvara na Arjenu Robenu. Isko i Danijel Karvahal izborili su se sa Holanđaninom, dok Franka Riberija niko nije vidio na terenu. Kao ni Bastijana Švajnštajgera koji je dobio fudbalsku lekciju od igrača utakmice, Luke Modrića.

REAL MADRID: Kasiljas - Karvahal, Pepe, Ramos, Koentrao - Alonso, Modrić, Di Marija - Isko, Ronaldo - Benzema.

BAJERN MINHEN: Nojer - Rafina, Boateng, Dante, Alaba - Lam, Švajnštajger, Kros - Roben, Riberi - Mandžukić.


Tek izlaskom Pepea, zbog povrede i ulaskom Milera (zbog čega nije počeo utakmicu, to samo Gvardiola zna), Bajern je postao opasniji tim.

Mnogo pouka mogu svi da izvuku do revanša i gotovo je sigurno da nas čeka novi spektakl, u kojem je nemoguće naslutiti konačan ishod.

Ovo večeras bio je meč devetostrukog i petostrukog prvaka kontinenta, igrali su timovi koji imaju najviše učešća i najviše pobjeda u Kupu i Ligi šampiona, klubova koji su u 25. odnosno 16. polufinalu najjačeg evropskog takmičenja.

Tradicija aže da je i dalje Bajern favorit: Ovo je šesti duel Reala i Bajerna u polufinalu, Bajern je bio bolji 1976, 1987, 2001. i 2012, a Real samo 2000. godine.



TOK UTAKMICE:

1 - Počelo je! Real igra u potpuno bijeloj, Bajern u potpuno crvenoj opremi.

2 - Bernabeu se ori, koreografija je na svakoj od četiri tribine, neobično je bučno s obzirom na to kakvog su temperamenta Realovi navijači, a na tribini iza gola kapitena Ikera Kasiljasa je ogroman transparent:

"REYES DE EUROPA", odnosno "KRALJEVI EVROPE".

Da li su? Vidjećemo...

6 - Bajern ima nešto "jači posjed lopte", ali šansi nije bilo.

7 - Niko se češće nije sastajao u evro-kupovima od ova dva tima. Vodi Bajern 11:7, uz dva remija...

12 - Sudi Hauard Veb iz Engleske, a Bajern drži loptu. Real želi da pokuša iz kontre, ali njegovi igrači gube loptu ekspresno u presingu koji nastupa odmah na njihovoj polovini.

4 - Kao niko drugi, Gvardiola zna kako protiv Reala. Vodio je Barsu 15 puta u "El Klasiko" i ima skor 9-4-2! Međutim, Gvardiola nije igrao protiv Anćelotijevog Reala... Sam Anćeloti sa svojim timovima, prije dolaska u Madrid, nikada nije izgubio od Bajerna!

Zanimljivi podaci...

14 - ROBEN! Tukao je Holanđanin iz okreta sa 18, 19 metara, možda bi i išlo u gol, ali je lopta zakačila jednog igrača Reala i otišla u korner. Iz ugla, malo drame pred golom, Švajnštajger je zahvatio loptu glavom, Kasiljas uhvatio to...

Bajern bolji!

18 - Potvrda ove ocjene stigla je ubrzo -
ALI, KAKVA KONTRA SEVNULA JE IZ ODMAH POTOM!

19 - GOOOOOOOOOOOOOL! REAL VODI! Benzema odlaže loptu u praznu mrežu poslije prave "sačekuše" Anćelotijevog tima! To je Italijan čekao od početka.

Iz pune ofanzive Bajerna, sjevnula je kontra Reala, Ronaldo je "izbacio" Koentraa na lijevo krilo, ovaj iz prve "zavrnuo" na peterac, gdje je Nojer bio neodlučan, a Dante spor... Benzema je rutinski proveo loptu u mrežu, njegov peti gol ove sezone u Ligi šampiona.

Bernabeu luduje!

20 - UMALO 2:0! Nije se ni stišala buka na stadionu, a Real je mogao da duplira prednost. Di Marija je pogodio u čelo Ronalda, ovaj pogodio okriv gola, ali Nojer brani!

23 - Nova kontra Reala! Sasvim je jasno ko šta želi i ko će kako igrati. Kao osice trče ka Nojeru igrači u bijelom čim osvoje loptu. Tukao je Di Marija sa distance, pravo u grudi golmanu Bajerna, koji je odjednom pod rafalnom paljbom.

Postaje sve uzbudljivije...

26 - Real trenutno RAZBIJA igru Bajerna kontrama i VELIKA, VELIKA šansa za Ronalda. Propuštena... Peta kontra Reala završena je promašajem Ronalda iz idealne šanse, na pas Benzeme sa lijeve strane.

Nemoguće šta najbolji igrač svijeta nije "dao". Bio je sam pred Nojerom, po sredini gola, šutirao je iz prve (možda je tu bila greška), ali preko gola! Bila je to šansa iz kategorije onih koje "ne smiju" da se promaše i za koje često "stiže kazna".

33 - Bajern ne odustaje! Iako su njihov konstanti presing i ofanziva sa velikim brojem napadača kažnjeni golom, a umalo i drugim, Nijemci nastavljaju po svom. Uostalom, od Gvardiole se drugačiji pristup i ne treba očekivati.

Real se prilično dobro brani, mada je svima jasno da Madriđani ne bi smjeli da provedu svih 90 minuta u defanzivi, jer tada postoji velika vjerovatnoća da će šampion Evrope pronaći pukotinu.

35 - Poslije 35 minuta igre, posjed lopte 75-25 u korist Bajerna. Rezultat 1:0 u korist Reala!

Statistički podatak koji će se dopasti navijačima Reala - ovaj klub nikada nije izgubio utakmicu Lige šampiona kada bi Benzema dao gol.
40 - Ofanziva Bajerna traje i traje. Oni imaju već devet kornera, za 40 minuta igre. Nijedan gostujući tim nije imao više od toga na "Santijago Bernabeu" stadionu u poslednjih DESET sezona, i to poslije svih 90 minuta igre.

41 - AUUUUUUUUUUUUUUUU ŠTA JE PROMAŠIO DI MARIJA!? Argentinac je sa pet metara, iskosa, potpuno sam, poslao "drop kik" visoko na tribinu! Deluje kao da Real može da da gol kad god pređe centar, ali rijetko prelazi.

Odbrana Bajerna deluje porozno, skoro da je svaki centaršut Madriđana "u 16" bio stopostotna šansa (gol Benzeme, udarac glavom Ronalda, stopostotna šansa za Ronalda, velika šansa za Di Mariju).

POLUVRIJEME: Taktička pobjeda Anćelotija u prvih 45 minuta! Moglo je da bude i 2:0, 3:0. Od pet kontri, Real je jednom poentirao, imao dvije velike šanse i priprijetio još dva puta... S druge strane, Bajern je do 35. minuta imao 75 odsto posjeda lopte, do 40. minuta čak devet kornera, ali nije stvorio šansu vrijednu pomena.

Bilo je udaraca, svi su bili izblokirani.

Madriđani se ne brane panično kada se zvijezde Bajerna približe kaznenom prostoru, što Gvardiolu čini nervoznim.

Real je u 57 utakmica Lige šampiona, koliko je puta vodio kod kuće na poluvremenu, poražen samo jednom: 51-5-1.

DRUGO POLUVRIJEME:

46 - Počelo je! I to bez izmena na obe strane... Bejl ne igra jer je prehlađen, mada postoji vjerovanje da je to sve dio taktike i da će on dobiti šansu da kazni Bajern u posljednjih pola sata igre.

47 - RONALDO! Portugalac je tukao volejom iskosa sa desne strane, Nojer uspio vrhovim prstiju da izbije loptu u polje...

54 - Znatno slabiji tempo nego u prvom poluvremenu. Real se brani pokretljivom zonom 4-4-2, Bajern nema ideju. Lopta je daleko od Kasiljasa, najčešće kod štopera njemačkog tima.

62 - Konačno se zakuvalo! Vezisti Reala umalo da uzmu loptu Švajnštajgeru na 40 metara od Nojera, što je igrača Bajerna nateralo da nasumice izbije loptu u polje i ona je došla do Robena, koji je vukao loptu 40 metara, ali nije imao snage za ozbiljan udarac sa ivice kaznenog prostora.

Pepe mu je prišao i skratio ugao, a Kasiljas zaustavio.

Ali, to je zapravo bila prva kontra Bajerna na utakmici. I prva kakva-takva šansa za goste u nastavku meča...

66 - Gvardiola "vadi" Rafinju i ubacuje Martineza. Lam će na desnog beka, a Španac u sredinu.

U međuvremenu, Real sa sve većim posjedom lopte, Bajer prinuđen da se brani, što je rijetko radio ove sezone. Pravih šansi, ipak, nema.

68 - OPET "HUUUUUUUUUUUUUUUY" NA STADIONU, ovog puta poslije šuta Ronalda, lijevom, iskosa. Nojer je tijelom izbio loptu u korner. Real je opasniji praktično od prve kontre koja je "sjevnula" posle uvodne inicijative Bajerna.

72 - Problemi za Real! I Pepe i Ramos su u bolovima. Dva puta su za kratko vrijeme ležali na travi i signalizirali da ne mogu da nastave. U međuvremenu, Gvardiola izvodi nevidljivog Riberija i ubacuje Gecea.

73 - Pepe ne može! Mijenja ga Varan...

74 - Još jedna izmjena! Bejl za Ronalda! U postavci igre Reala neće se ništa mijenjati. U Bajernu hoće - ofanzivni Miler umjesto univerzalca Švajnštajgera.

81 - ZA MANJE OD DESET MINUTA NA TERENU MILERU JE USPJELO ŠTO NIKOME U BAJERNU NIJE - da stvori šansu! Poslije duge akcije Bajerna, Miler je tukao lijevom sa 18 metara i umalo postigao gol. Lopta je "prohujala" tik pored stative.

Anćeloti je odmah reagovao i ubacio Iljaramendija, da popuni rupe u defanzivi.

84 - VELIKA ŠANSA ZA BAJERN! GECEOV "DROP KIK" SA 10 METARA I FANTASTIČNA ODBRANA KASILJASA! A, za sve je kriv Ramos koji je suludo reagovao, naletio na Robena sa dvije noge, umalo napraivo penal pored dvojice igrača Reala koji su čuvali Robena, tako ispao sa svoje pozicije i ostavio Gecea samog, a ovaj vezista je u nastavku akcije mogao da postigne zlata vrijedan pogodak za svoj tim...

Glupost Ramosa je prošla nekažnjena!

90 - Ulazimo u nadoknadu vremena.

90+2 - DRAMA! BAVARCI TRAŽE PENAL I ONI NA TERENU I ONI NA TRIBINAMA. Dugo je (po običaju) trajala akcija gostiju, Lam je centrirao za Mandžukića, koji je majstorski odložio loptu za Milera i uveo ga u STOPOSTOTNU šansu, ali... Na pravom mjestu bio je Alonso i "skinuo" loptu s noge Mileru.

Svi su u crvnenom skočili i tražili penal od Veba, ali penala nije bilo - u svakom smislu!

Real se u nadoknadi grčevito brani, iako je 80 minuta to radio veoma staloženo i organizovano.
(MONDO:Foto: Guliver/Getty images/Martin Rosell)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC