• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Fudbal nije samo posjed lopte"

A, rezultat to i potvrđuje!

Pobjeda je pobjeda, makar minimalna i ne treba joj se gledati u zube.

Iako se skoro cijela Evropa, osim Pepa Gvardiole i Arjena Robena, slaže da je Real mogao i ubjedljivije da pobijedi Bajern, trener Madriđana Karlo Anćeloti kaže da ima mnogo razloga da bude zadovoljan pred put u Minhen.

A, tamo će, tvrdi, imati potpuno zdrave i spremne Kristijana Ronalda i Gareta Bejla. Ove večeri, na "Santijago Bernabeu", nije mogao da ih upotrijebi tokom svih 90 minuta i kaže da je tačno bio određen minut u kojem će Ronaldo (izlazi iz povrede koljena) izaći s terena, a Bejl (zaradio virus prije utakmie) ući u igru.

Zamijenio ih je u 71. minutu utakmice.

"Znao sam i prije meča da Ronaldo neće moći da igra svih 90 minuta, jer je bio odsutan neko vrijeme. Tačno sam znao minut u kom ću ga zamijeniti. Nije ovo, logično, bilo njegovo najbolje izdanje, ali je bilo jako važno za tim što je bio na terenu. Pomogao je mnogo! Dobra stvar je što će i Kristijano i Garet biti spremni za revanš", rekao je Anćeloti, koji je pohvalio igru i Luke Modrića i Fabija Koentraa.

"Odlično smo odigrali, ekipno, drugarski, držali se zajedno. Svi su se odricali i žrtvovali, pa i Ronaldo, koji je igrao u sredini i obavljao mnogo posla u defanzivi. Di Marija i Isko su uradili veliki posao, svako na svojoj strani. Bila je očigledna strast i želja za pobjedom, a atmosfera na stadionu je bila veoma pozitivna, spektakularna! Hvala navijačima na tome, mnogo su nam pomogli".

Anćeloti se osvrnuo i na činjenicu da je Real imao najmanji posjed lopte ove sezone.

"Ne volim da dajem loptu protivnicima, ali nekada je nemoguće imati posjed. Jednostavno Bajern je takav tim da morate na to da se pripremite i adaptirate. Ali, fudbal nije samo to ko kontroliše loptu i ko je ima u nogama. Ima mnogo toga i u kontra napadima, u timskoj odbrani", primijetio je Anćeloti, a i rezultat svjedoči o tome.

"Ipak, više volim kad imam loptu u nogama".

Svjestan je i Italijan da je njegov tim neće imati često u revanšu.

"Potrebno nam je sve u drugoj utakmici: odricanje, hrabrost, kvalitet. Imamo blagu prednost ali niko ne može da zna šta će se dogoditi. Slažem se da možemo da pobijedimo svakoga na planeti, ali se slažem i da nekada teško pronalazimo način da to i uradimo", suzdržan je Anćeloti.

"Uradićemo sve što možemo da navijače povedemo u Lisabon!"

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Paul Gilham)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC