• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liga Evrope: Finale prije finala!

Benfika u sjajnoj formi dočekuje Juventus u prvom meču polufinala Lige Evrope, a zahuktala Sevilja uzdrmanu Valensiju. Obje utakmice u 21.05.

Po običaju, poslije mečeva Lige šampiona na redu je Liga Evrope. Iako se ovo takmičenje smatra "Drugom ligom evropskog fudbala", u završnici nas očekuju izuzetno zanimljivi mečevi.

Žrijeb je u polufinalu spojio Juventus i Benfiku, koji su ranije ove sezone ispali iz Lige šampiona, odnosno Sevilju i Valensiju.

Lisabonski "orlovi" i "Stara dama" iz Torina zajedno imaju 20 finala dva najveća evropska takmičenja, a u borbu za još jednim ulaze u odličnoj formi.

Benfika je prošle nedjelje uspjela da eliminiše Porto i plasira se u finale nacionalnog Kupa, a potom i da obezbijedi titulu prvaka Portugala, dok Juventus iza sebe ima seriju od devet pobjeda i jednog poraza u svim takmičenjima (izgubili su 30. marta od Napolija u gostima).

U Lisabonu optimizam grade na odličnoj formi i domaćem terenu, na kojemu su ove sezone neporaženi! Što se tiče međunarodnih takmičenja, posljednja ekipa koja je zadovoljno napustila stadion Luž je Barselona, 2012. godine. Ako se gledaju samo mečevi Lige Evrope, Benfika nije izgubila na svom terenu od 2008. godine. Od tada ima 16 pobeda i dva remija.

Od početka decembra, Benfika ima 31 pobjedu u 35 mečeva, uz samo jedan poraz!

Trener portugalskog kluba Žorže Žesus u najavi utakmice posebno je istakao kvalitet svog kolege Antonija Kontea.

"Juventus je ekipa koja je odlično taktički vođena, kao što je to slučaj sa svim italijanskim timovima. Konte ostvaruje briljantnu karijeru u Juventusu. Ovo mu je treća godina i već treća titula, što pokazuje kvalitet njegovog rada. Praktikuje stil igre koji se često koristi u Italiji, ali malo u Evropi. Biće to jedan lijep dvoboj između dvije najbolje ekipe u Ligi Evrope. Ništa neće biti odlučeno u prvoj utakmici", smatra Portugalac.

Juventus za sobom ima pet pobjeda u nizu, uz samo jedan primljeni gol, a u posljednjih 17 susreta crno-bijeli su 15 puta teren napustili sa pobjedom "u džepu". U posljednje vrijeme sjajni su i na gostovanjima, gdje su u posljednjih osam mečeva sedam puta slavili bez primljenog gola, uz poraz na "vrućem gostovanju" u Napulju.

Trener "Stare dame", Antonio Konte je, takođe, pohvalno govorio o kolegi, a potom dodao da poslije eliminacije iz Lige šampiona želi trofej Lige Evrope, čije će se finale igrati upravo na stadionu Juventusa.

"Imao sam zadovoljstvo, sreću i hrabrost da u posljednje dvije godine osvojim sve što se moglo osvojiti u Juventusu. U trećoj smo godini i želimo da napredujemo najbolje što možemo", istakao je trener Torineza.

Benfika će u ovom meču biti oslabljena za Salvija, koji je zbog povrede završio sezonu, ali i za Ljubomira Fejsu, Silvija i Gaitana, takođe zbog povreda.

U Juventusu neće moći da računaju jedino na Kvaljarelu, koji nije registrovan za ovo takmičenje, ali je inače u drugom planu, dok su pod upitnikom nastupi Vidala i Teveza zbog lakših povreda.

U španskom duelu nema mnogo nepoznanica, jer se fudbaleri Valensije i Sevilje odlično poznaju.

Ova dva kluba do sada su odigrali 41 međusobni duel, a "slijepi miševi" su nešto uspješniji. Valensija je pobijedila 19 puta, Sevilja 16, a šest mečeva je završeno neriješeno.

Ove sezone Valensija je jesenas slavila na Mestalji 3:1, dok je u Sevilji bilo 0:0.

Domaćin je, ipak, trenutno u mnogo boljoj formi. Iza sebe ima četiri uzastopne pobjede, a Valensija samo dvije u posljednjih sedam mečeva, ali je tu i revanš četvrtfinala Lige Evrope, u kojem su "slijepi miševi" uspjeli da nadokande 0:3 protiv Bazela i poslije produžetaka prođu dalje sa ukupnih 5:3.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Harold Cunningham)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC