• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kasalica zove Volkova: Dođi na Marakanu

Napadač Zvezde "pecnuo" defanzivca Partizana, cimera iz reprezentacije Crne Gore, a velikog rivala u subotu u "večitom derbiju".

"Večiti derbi" smatra se krunom karijere za igrače koji igraju u prvenstvu Srbije.

U srpskom fudbalu nema veće utakmice od duela Crvene zvezde i Partizana, a od igrača koji će u subotu u 19 časova istrčati na travu stadiona u Humskoj ulici, to odlično zna Filip Kasalica.

Napadač Crvene zvezde šest puta je bio učesnik "večitog derbija" i čak pet puta je teren napustio kao pobjednik. Samo jednom je poražen.

Dva puta je 25-godišnji Užičanin bio strijelac u tim utakmicama, a golove crno-bijelima davao je i u dresovima užičke Slobode i kulskog Hajduka, tako da se može reći da mu mečevi sa Partizanom "dobro leže".

"Velike utakmice me motivišu. Volim da igram derbi, nadam se da ću i ovaj put biti strijelac ukoliko dobijem šansu", rekao je Kasalica grupi novinara na stadionu Crvene zvezde.

Prije godinu dana pogodio je prečku u Humskoj, kada je Partizan slavio golom Miloša Jojića u 90. minutu.

"Zaista nije bitno ko će postići gol, već da ostvarimo povoljan rezultat. Dovoljan nam je i remi, ali mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu, pa će tako biti i ovaj put. Mislim da nas očekuje ista utakmica kao prije par godina u revanšu polufinala Kupa - oni zaostaju i moraće da napadnu. Tada smo odigrali pametno i dobili, nadam se da će sada biti isto", priželjkuje napadač crveno-bijelih.

Od dolaska u Crvenu zvezdu, decembra 2011, Kasalica je sa crveno-bijelima osvojio samo Kup Srbije. Dugo željena titula sada je na dohvat ruke.

"Imam Kup sa Zvezdom, ali to ne može da se poredi. Pobjeđivao sam u derbijima i postizao golove, a sada još samo da uzmemo titulu".

Partizanove igrače Kasalica dobro poznaje, a posebno cijeni kapitena Sašu Ilića.

"Saša Ilić nema pravo da igra i mislim da je to naša prednost, a njihov veliki hendikep. On je igrač Partizana kojeg cijene svi igrači Zvezde. Imaju oni još dobrih igrača, poput Drinčića u veznom redu, Lazovića u napadu... Vidjećemo ko će igrati. Partizan ima dobru odbranu, ali protiv Napretka su pokazali neke boljke i nadam se da ćemo to iskoristiti", ukratko je analizirao rivala.

Sa Vladimirom Volkovom i Nikolom Dričničem, Kasalica je saigrač u reprezentaciji Crne Gore. Za Volkova je imao posebnu poruku:

"Cimeri smo u reprezentaciji. Prošle godine kada smo izgubili derbi, pozvao me je na njihovu proslavu titule, sada ja njega zovem da slobodno dođe na 'Marakanu', na našu proslavu".

Crvena zvezda bi pobjedom u subotu pobjegla Partizanu na velikih devet bodova razlike četiri kola prije kraja.

Poslije šest uzastopnih titula Partizana, šampionski pehar blizu je povratka na "Marakanu".

"Sada mogu da kažem da je dobro što zimus nisam otišao u Rusiju. I kada sam bio na korak od Mordovije, rekao sam da ću doći u maju da slavimo titulu", podsjetio je Kasalica i dodao:

"Rekao sam tada da će to biti sa bivšim saigračima, ali eto, i dalje sam tu i drago mi je".

Nekoliko puta u prethodnim sezonama Zvezda je bila blizu podviga, ali nije uspjela više od osvajanja Kupa.

Kasalica, zato, ne zaboravlja bivše saigrače.

"Ako osvojimo titulu, a nadam se da hoćemo, posvetio bih je svima njima, kao i Robiju (Robertu Prosinečkom) i Aleksandru Jankoviću. Oni su na neki način selektirali ekipu od koje je ostala nekolicina igrača. Naravno i navijačima".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC