• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LAV KUP: Đorđević odbranio "duplu krunu"

Partizan pobijedio Sevojno u finalu golovima Đorđevića, Stevanovića i Petrovića - 3:0 (0:0) - i prvi put u istoriji kluba odbranio oba trofeja.

 LAV KUP: Đorđević odbranio "duplu krunu" Izvor: MONDO

Kapiten Partizana Nenad Đorđević stavio je potpis na 62 godine dugu istoriju kluba. Golom u 61. minutu finala Lav Kupa Srbije načeo je Sevojno, što je bio ključ pobjede - 3:0.

Kasnije su goste dokusurili Ivan Stevanović i Radosav Petrović i crno-bijelima je prvi put pošlo za nogom da odbrane "duplu krunu".

Kapitenu Đorđeviću je pripala čast da ponovo podigne pehar namijenjen pobjedniku najmasovnijeg srpskog takmičenja, uručio ga je predsjednik Fudbalskog saveza Srbije i nekadašnji predsjednik Partizana Tomislav Karadžić.

Partizan je, pred 13.434 gledalaca na svom stadionu, posle 21. titule osvojio i 11. Kup.

Ni ekipa Ljubiše Stamenkovića Piskavca nije nezadovoljna napustila Topčidersko brdo, iako je pretrpila (nezasluženo) ubjedljiv poraz. Prethodno je eliminisala četiri superligaša, uključujući Crvenu zvezdu i obezbedila istorijski vrijedan plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Šampion je u finalu ipak bio preveliki zalogaj, ali su Sevojničani teren napustili uzdignutih glava, jer su se borili odvažno. Tek u finišu, kada su ostali brojčano slabiji i kada im je popustila koncentracija, tim Slaviše Jokanovića ih je "nokautirao".

Pošto su u manjem broju u Pioniru, a u većem po okolnim kafićima i kladionicama, odgledali finiš košarkaškog "vječitog derbija", navijači Partizana su se preselili na tribine stadiona u Humskoj da stave melem na ranu.

Prepunom Jugu pokušavalo je da parira, koliko je bilo u njihovoj moći, više od hiljadu pristalica Sevojna pristiglih iz užičkog kraja, a smještenih u boksu na sjevernoj tribini. Naravno, od znatno brojnijih, raspjevanih Grobara nisu mogli da dođu do riječi.

Grmilo je sa Juga od prvog minuta, ali uzalud. Crno-bijeli nisu mogli da priđu golu Sevojna. Prvi put zaprijetili su tek u 20. minutu, ali je posle Vašingtonovog udarca glavom golman Milorad Nikolić ukrotio loptu. Kasnije su pored gola tukli Nenad Đorđević i Adem Ljajić. I to je bilo sve od šampiona Srbije u prvih 45 minuta. Premalo.

Sa druge strane, gosti se nisu uplašili. Naprotiv, igrači u bijelim dresovima sa crvenim krstom na grudima odlično su zatvorili prilaze svom golu, zaustavljali sve akcije rivala na 20-30 metara od Nikolića, a iz kontranapada su željeli da unesu pometnju u odbranu Partizana. Doduše, i oni su bili bezopasni.

Najuzbudljiviji momenat u prvom poluvremenu zbio se u posljednjem minutu. Duel Moreire i Lazara Jovičića završio se tako što je vezista Sevojna pao kao pokošen, što je bio znak svim igračima da naprave gužvu na sredini terena. Ipak, završilo se bez incidenta i sankcija.

U nastavak meča su crno-bijeli ušli odlučnije. Šutevi Đorđevića i Lamina Dijare fijuknuli su preko prečke, ali su najavili više bure pred Nikolićevom mrežom.

A onda je u 61. minutu kapiten Partizana rekao: "Dosta!" Odlučio je da ne kvari slavljeničku atmosferu "podgrijanu" bakljama na južnoj tribini. Namjestio je loptu i sa više od 20 metara precizno tukao preko živog zida - 1:0!

U posljednjih nekoliko minuta domaćin je došao do ubjedljive pobjede. Poslije karambola u šesnaestercu Sevojna, Ivan Stevanović se najbolje snašao i upisao u strijelce (86), a tek što je ušao u igru mladi Radosav Petrović je najbolje reagovao na centaršut sa lijeve strane (89) za konačnih 3:0.

Drugi gol crno-bijeli su postigli poslije igranja rukom Nenada Đorđevića, pa su gostujući fudbaleri opravdano protestovali. Oni su desetak minuta ranije ostali bez isključenog defanzivca Radoša Bulatovića, koji je dobio dva žuta kartona.

Partizan je mogao i do još ubjedljivije pobjede, ali je Nikolić skinuo "zicere" Milošu Bogunoviću i Moreiri, dok je Dijara pogodio stativu.

Pobjedniku Lav Kupa Srbije pripala je 81.000 evra od generalnog sponzora takmičenja Karlsberga, a poraženom finalisti 61.000.

PARTIZAN: M. Božović, Stevanović, Đorđević, Gavrančić, Obradović, Fejsa, Tomić, Moreira, Ljajić (od 67. Vujović), Vašington (od 46. Bogunović), Dijara (od 89. Petrović).

SEVOJNO: Nikolić, Kamberović, Bulatović, Janković, Branković (od 69. Vukojičić), Raković (od 75. Stanković), Virić (od 63. Radosavljević), Jovičić, Pavićević, Goločevac, Vujović.

SUDIJA: Milorad Mažić (Vrbas).

(R. Jakšić - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC