• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić: Možemo među 16 najboljih

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine safet Sušić vjeruje da njegov tim na Svjetskom prvenstvu može proći grupu.

Bliži se početak Svjetskog prvenstva, a ono što je trenutno u žiži javnosti je spisak putnika za Brazil.

"U obzir dolaze igrači koji su igrali u kvalifikacijama. Kada bi vi pravili spisak pogodili bi 20 igrača, imam i ja dvije-tri dileme, koje ću riješiti tek za 14 dana. Do 5. maja se neće znati spisak, moram vidjeti ko će da igra ova dva vikenda. Konkurencija je mnogo veća nego prije, pojavili su se novi igrači koji mnogo znače za našu reprezentaciju i neki mogu izgubiti mjesto na spisku od 23 igrača", rekao je Sušić, koji je prisustvovao Skupštini FS BiH.

"Uvijek sam govorio da mi forma nije toliko važna. Može neko danas biti u vrhunskoj formi, a da u junu budu u lošoj formi. Važno mi je da svi budu zdravi. Problem jedini je Mujdža, njegovo stanje se poboljšava, ali nije igrao u posljednje vrijeme. Neki igrači su ispod svojih mogućnosti, tu mislim na Ibiševića i Hajrovića, no imamo mjesec dana priprema i oni me ne brinu", dodao je Sušić.

Selektor  nacionalnog tima BiH, vjeruje da se njegova reprezentacija možeme plasirati u narednu fazu takmičenja u konkurenciji Argentina, Irana i Nigerije.

"Imam dosta informacija o Nigeriji i Iranu. Gledaću neke njihove utakmice, no i dan nakon naše utakmice s Argentinom oni igraju međusobno i pogledaću tu utakmicu. Najvažnije je da ih tad vidim jer oni što su igrali prije par mjeseci možda i neće igrati protiv nas. Argentina je jedan od favorita Mundijala, Nigerija ima dobrih fudbalera, a Iran nismo nikad pobijedili. Biće velika borba za drugo mjesto, ali smatram da imamo realne šanse za plasman u osminu finala", zaključio je Sušić.

(N.B/MONDO, Foto: nfsbih.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC