• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pečnik: Prvi put u Humskoj

Reprezentativac Slovenije iz redova Crvene zvezde kaže da nikada nije igrao na stadionu Partizana, za razliku od njegovog brata.

Nema sumnje da je jedan od najboljih fudbalera Crvene zvezde ove sezone Nejc Pečnik.

Slovenac je dolaskom u klub pojačao ofanzivu tima, ali je zbog povreda i suspenzije Marka Petkovića tokom proljećnog dijela uspješno obavljao i defanzivne zadatke.

Uoči "vječitog derbija" u subotu, koji bi u slučaju pobjede crveno-bijelih mogao da riješi šampionsku trku, Pečnik je pričao o svojim očekivanjima i novinarima otkrio da nikada nije bio na stadionu Partizana.

"Ja nisam, ali jeste moj brat, Andrej. Igrao je sa Mariborom protiv Hajduka iz Kule (Intertoto kup, 2007. godine, prim. aut.)".

Za brata stadion u Humskoj ulici nije bio srećan, pošto je Maribor poražen 0:5, ali bi za Nejca mogao da bude. Ukoliko Crvena zvezda ostane neporažena, u posljednja četiri kola biće joj potrebne dvije pobjede da obezbijedi titulu poslije šest uzastopnih trofeja koji su završili u Partizanovim vitrinama.

"Još 15 bodova je u igri i nije ništa završeno. Već u subotu može da se promijeni situacija i svjesni smo toga. Nema euforije", spušta loptu Pečnik.

Za razliku od prvog derbija koji je igrao jesenas, kada su crveno-bijeli bili na "minus četiri", situacija je sada drugačija. Zvezda utakmicu dočekuje sa "plus šest".

Slovenački fudbaler kaže da to ne mijenja pristup utakmici.

"Bodovna razlika jeste drugačija, ali to ne mijenja ništa. Derbi je uvijek neizvjesna utakmica i može svašta da se desi. Očekivanja su ista i u našem i u njihovom taboru. Pritisak je isti, bilo da si ispred ili iza - teško je. Prošli put smo morali da dobijemo, ali i sada ne smijemo da se branimo. Mislim da smo puni samopouzdanja, u dobroj smo seriji i nemamo šta da branimo. Ako budemo došli da branimo bod, nećemo dobro proći. Ali, trener odlučuje. Videjćemo kako će proći utakmica".


Tokom proleća Pečnik je više bio na poziciji desnog beka nego krila zbog povrede i suspenzije Marka Petkovića.

Zbog toga je na pitanje da li nekada zamišlja kako postiže gol u derbiju dao šaljiv odgovor.

"U zadnje vrijeme više razmišljam kako da ne dobijemo gol", rekao je uz osmjeh i nastavio:

"Iskreno, sada smo sve podredili ekipi i nije bitno ko postiže golove. Po statistici, najvjerovatnije ga daje Mrđa".

Slovenac je dodao da igrači Zvezde "bukvalno žive za titulu", tako da mu pozicija na koju ga stavi trener uopšte nije bitna.

"Pet utakmica do kraja, uopšte mi više nije bitno gdje igram, samo da završimo kako treba i da budemo prvaci. Jedini cilj nam je titula, pa da vidimo u kojem smjeru će da ide klub dalje".

Crveno-bijeli su vezali 15 pobjeda, dok je Partizan u utorak izgubio u Kruševcu od Napretka. Bez obzira na trenutne rezultate, Pečnik ne želi da se bavi prognozama i favorizuje svoj tim.

"Ne može da se priča o favoritima kada je derbi. U derbiju su šanse uvijek 50:50 odsto", istakao je 28-godišnji vezista i potom ukratko analizirao rivala.

"Lazović je nesporan kvalitet, Vulićević je sjajan desni bek. Drinčića znam iz Rusije, vrlo je dobar igrač i ako njega budemo anulirali, sigurno da imamo više šansi za pobjedu, ali ne bih pojedinačno, ima Partizan dobru ekipu i nikada ne znaš ko može da iskoči. Nema sumnje da su se pojačali, ali uvijek treba da prođe neko vrijeme. Mi smo imali sreću da nismo kiksirali ovog proljeća...".

Ipak, za slovenačkog reprezentativca nema dileme ko ima najbolji tim u ligi ove sezone.

"Imamo ekipu koja može da pobjeđuje u kontinuitetu, ali moramo to da potvrđujemo iz utakmice u utakmicu. Međutim, i kada nismo imali taj niz, ja sam vjerovao i govorio da imamo najbolji tim".

Za kraj, Pečnik je jasno rekao šta bi za njega značilo osvajanje titule.

"Uz igranje na Svjetskom prvenstvu, bio bi to najveći uspjeh mojoj u karijeri".

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC