• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"The Chosen One" vrijedi 190.000 evra

Iako mu cijena vrtoglavo raste, vlasnici ne namjeravaju da ga prodaju. Nude ga Nacionalnom fudbalskom muzeju, ali tamo ne žele "Mojesa".

Transparent "The Chosen One" ("Izabran"), koji je "visio" na tribinama Old Traforda od dolaska Dejvida Mojesa u Mančester junajted, više je svjedočio i uticaju koji ima ser Aleks Ferguson na navijače tog kluba, nego uvjerenosti istih da je Mojes pravi izbor.

Ovaj transparent, kako su se porazi sa Mojesom nizali, a Junajted klizio ka najgoroj sezoni od osnivanja Premijer lige, postao je kamen spoticanja i razdora između onih koji su i dalje slijepo vjerovali da je Ferguson napravio pravi izbor i onih koji su prepoznali da Mojes ne može da iznese teret koji mu je nakačen na leđa.


Foto: Guliver/Getty Images/Michael Regan
S obzirom na to da autori transparenta nipošto nisu željeli da ga uklone (sve dok Mojes nije dobio otkaz), skoro da je dolazilo do sukoba između dvije frakcije navijača, a druga je odgovorila angažovanjem aviona koji je nadlijetao "Old traford" tokom utakmice i iza kojeg se vijorilo "The Wrong One" ("Pogrešan").

Nedugo zatim, da je "Izabran" ujedno i "Pogrešan", priznali su i vlasnici Junajteda, članovi američke porodice Glejzer, a nezvanično grešku je priznao i Ferguson, pa je Mojesu uručen otkaz tri kola prije kraja Premijer lige, kada je postalo jasno da Junajted ostaje bez Lige šampiona, pa i Lige Evrope.

Dan kasnije, transparent je uklonjen s tribine i pojavio se na online aukciji na portalu "eBay". Do trenutka objave ovog teksta, njegova vrijednost skočila je na skorio 190.000 evra, međutim lokalni mediji u Mančesteru objavili su da od prodaje neće biti ništa i da vlasnici "banera" namjeravaju da ga poklone muzeju.

"Manchester Evening News" objavio je i da ova odluka nije konačna i da bi vlasnici banera, na kraju, mogli ipak da ga prodaju, ali samo u dobrotvorne svrhe.

Na "Mojesovom" mjestu, rečeno je novinaru "MEN", uskoro će se pojaviti mural sa likom heroja Junajteda, sera Bobija Čarltona.

Isti list navodi da Nacionalni fudbalski muzej (da, to postoji u Engleskoj), nije zainteresovan da "primi" Mojesa.

Portparol muzeja rekao je:

"Iako smo veoma zahvalni na ponudi, obično takve zahtjeve moramo da odbijemo isključivo zbog ograničenosti prostora. Ne bismo imali gdje da ga istaknemo", rekao je PR muzeja.

U isto vrijeme, na "eBay" portalu, transparent navijača Liverpula "David Moyes is a football genius" ("Dejvid Mojes je fudbalski genije") prodat je za 500 funti.
(MONDO,Foto: Guliver/Getty Images/Alex Livesey)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC