• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viljanova stabilno poslije operacije

Bivši trener Barselone, koji je hitno operisan u četvrtak uveče zbog komplikacija izazvanih karcinomom pljuvačnih žlijezda, u stabilnom je stanju.

Tito Viljanova je stabilno poslije hitne hirurške intervencije koja je izvedena u četvrtak uveče u bolnici u Barseloni, prenose španski mediji.

Bivši trener Barselone, koji se već dvije i po godine bori sa opakom bolešću, navodno je još prošlog petka primljen u bolnicu radi redovne kontrole zbog raka pljuvačnih žlijezda, koji mu je operisan prvi put u novembru 2011. godine, ali se iznenada njegovo stanje pogoršalo, zbog čega je morao da bude hitno podvrgnut hirurškoj intervenciji.

Prema pisanju "El mundo deportiva" komplikacije su nastale u želucu, najvjerovatnije kao posljedica hemoterapije i brojnih jakih lijekova koje Viljanova prima posljednjih mjeseci.

Španski mediji prenijeli su da je Viljanova u četvrtak uveče bio kritično, ali posljednje vijesti govore da je u stabilnom stanju.

Bivši starteg Barselone i nakon saznanja da boluje od opake bolesti, želio je da tu borbu vodi daleko od očiju javnosti, a šture, osnovne informacije nakon progresije karcinoma dospjevala su u medije samo pošto je u to vrijeme sjedio na klupi tima sa Nou Kampa.

Nakon povlačenja sa mjesta trenera katalonskog giganta, Viljanova je nastavio da odlazi na terepije i bije najvažniju bitku u životu uz podršku porodice. I ovoga puta nadao se da će zakazani redovni pregledi proći bez mnogo fame, ali su španski novinari saznali da se nalazi u teškoj situaciji , koja je zahtjevala hitnu operaciju.

Tita Viljanovu je odmah poslije hirurške intervencije u bolnici posjetio Hoze Maria Bertomeu, predsjednik Barselone, koji je njegovoj porodici ponudio svu neophodnu pomoć i prenio želje svih u klubu da se bivši trener što pre oporavi.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Christof Koepsel )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC