• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Turci i Hrvati digli ruke od Euro 2020

Lista država koje su odustale od kandidature za organizaciju Evropskog prvenstva 2020 godine produžena je za još dvije, Tursku i Hrvatsku.

Evropsko prvenstvo u fudbalu 2020. godine predviđeno je da se održi u 13 zemalja, ali se broj onih kojima takav model ne odgovara povećava.

Češkoj, Poljskoj, Portugaliji, Francuskoj i Švajcarskoj, koje su odustale u prethodnom periodu pridružile su se i Turska i Hrvatska.

Fudbalski savez Hrvatske (HNS) objavio je u petak da je odustao od kandidature za domaćinstvo prvenstva Evrope 2020. godine.

HNS je kao razlog naveo da Vlada Republike Hrvatske nije odgovorila na njegov službeni dopis u vezi kandidature, čime nije ispunjen zakonski preduslov ulaženja u trku za domaćinstvom kontinentalnog šampionata.

"HNS je danas obavijestio Evropsku fudbalsku uniju da neće predati kandidaturu za domaćinstvo EURO 2020. Petak 25. aprila posljednji je rok za predaju finalnih kandidatura za šampionat 2020. godine koji će se održati u 13 gradova širom Evrope", saopštio je HNS.

Takođe Turska je odustala od trke za organizaciju prvenstva Evrope 2020. godine, jer želi da bude domaćin cijelog turnira, a ne da ga dijeli sa drugim gradovima.

UEFA je u decembru saopštila da će EP biti održan prvi put u istoriji ovog takmičenja u drugačijem formatu, i to u 13 gradova širom Evrope.

"Uskoro ćemo imati 13 stadiona koji ispunjavaju kriterijume šampionata i Turska je zato u poziciji da sama organizuje šampionat", saopštila je Turska fudbalska federacija.

Navedeno je i da će se Turska kandidovati za organizatora EP 2024.

(MONDO/Tanjug, foto: AP photo/ilustracija)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC