• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor o derbiju: Teže je Partizanu

Ljubinko Drulović smatra da će bez obzira na trenutni raspored na tabeli 146. duel "vječitih" biti neizvjestan, a pobjednika će odlučiti detalji.

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović je kao igrač Partizana odigrao tri utakmice protiv Crvene zvezde (dvije u prvenstvu i jednu u kupu), a danas će prvi put u ulozi vršioca dužnosti selektora A reprezentacije posmatrati okršaj naših najvećih klubova.

"Očekujem zanimljiv derbi. Teže će biti Partizanu, jer ima šest bodova manje i pokušaće da smanji prednost Crvene zvezde. Dueli vječitih rivala uvijek su bili neizvjesni, dobro se sjećam prošlogodišnjeg kada je Miloš Jojić u posljednjim trenucima meča iz slobodnog udarca donio pobjedu crno-bijelima. Ne sumnjam da će i sada biti interesantno", istakao je za "Žurnal" Drulović.

Ogromno interesovanje medija

Za 146. derbi u Humskoj vlada ogromno interesovanje medija. Iz Partizana je saopšteno da je za duel Partizana i Crvene zvezde u 26. kolu Superlige akreditovano 104 redakcije, 38 televizija, 53 iz inostranstva. Duel će posmatrati novinari iz Engleske, Njemačke, Portugala, Hravstake, Slovenije, BiH, Makedonije, a sliku će emitovati i CNN.

U posljednje četiri godine tri "vječita derbija" u proljećnom dijelu prvenstva odlučivala su o tituli. Svi mečevi igrani su u Humskoj i uvijek je slavio Partizan. Situacija na vrhu tabele sada je drugačija, a da li će biti i ishod.

"Poslije poraza crno-bijelih u Kruševcu Zvezda je u prednosti i pokušaće da u derbiju bar ne izgubi. Šanse su podjednake. Ekstra motivisani rivali, sjajna atmosfera primoraće sve aktere na terenu da pruže maksimum. Nisam očekivao da crveno-bijeli naprave veliku razliku uoči derbija, već da međusobni duel odlučiti šampiona".

Drulović smatra da je Zvezda u odličnoj formi, ostvarila je 15 pobjeda u nizu, ima prednost na tabeli, što je doprinijelo da igrači dobiju na samopouzdanju, dok će za Partizan to biti dodatni psihološki pritisak.

"Mnogo je lakše igrati derbi kada imate bodovnu prednost. Zvezdi odgovara svaki ishod osim poraza, a Partizan samo pobjedom može da izvrši pritisak na komšije u posljednja četiri kola".

Privremeni selektor "orlova" smatra da oba tima imaju veliki broj igrača koji mogu da odluče derbi.

"Žao mi je što neće igrati Saša Ilić, legenda Partizana koji je odlučio dosta ovakvih utakmica. A derbi mogu da riješe Danko Lazović, Petar Škuletić, Andrija Živković, Nikola Drinčić iz prekida. Na drugoj strani, Zvezdini aduti su Darko Lazović, Dragan Mrđa, Nenad Milijaš, koji takođe dobro izvodi prekide. Kao i uvijek na ovakvim utakmicama odlučiće detalji", istakao je vršilac dužnosti selektora Srbije.

Derbi između Partizana i Crvene zvezde igra se večeras od 19 časova na stadionu u Humskoj, uz direktan prenos na TV Arena sport.

(MONDO; Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC