• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

146. DERBI: PARTIZAN NOKAUTIRAO ZVEZDU!

Drugu godinu zaredom, golovima u nadoknadi vremena, Partizan pobjeđuje Zvezdu u potpuno ludom "vječitom derbiju" - 2:1! Ovog puta junak je Kojić!

Partizan je vratio neizvjesnost u borbu za titulu! Poslije 26. kola Jelen Superlige Srbije, prednost lidera, Crvene zvezde, ponovo iznosi samo tri boda!

Golčinom Nikole Drinčića u prvom poluvremenu i volejom Nemanje Kojića sa ivice kaznenog prostora u 90. minutu, aktuelni šampion sačuvao je šansu da osvoji titulu!

Crveno-bijeli su u prvom poluvremenu promašili dva penala, a u drugom izjednačili iz igre, pogotkom Dragana Mrđe, koji je iznudio obje najstrože kazne.

Četiri utakmice prije kraja sezone, Zvezda i dalje ima prednost u šampionskoj trci i bolji skor u međusobnom duelu sa "vječitim" rivalom (prvi meč 1:0).

Partizan, zasluženi pobjednik 146. prvenstvenog derbija, čekaće do kraja prvenstva još dva kiksa protivnika.

Ko s kim do kraja?

ZVEZDA: Rad, Sloboda, OFK Beograd, Vojvodina.
PARTIZAN: Donji Srem, Voždovac, Spartak, Čukarički.

Od Partizana do Partizana trajao je niz pobjeda Crvene zvezde. Poslije 15 uzastopnih trijumfa, lider prvenstva pao je na stadionu u Humskoj, pred 30.000 gledalaca. Ofanzivniji i konkretniji domaćin zadao je bolan udarac svom naljućem rivalu.

Tim Marka Nikolića više je u borbenom i fer meču želio pobjedu, stvarao šanse i na kraju ostvario potpuno zaslužen trijumf. Već u prvih 20 minuta stvorio je veći broj šansi i poveo spektakularnim golom Nikole Drinčića iz slobodnog udarca u 27. minutu.

Šok gostiju bio je dvostruki, jer je minut prije Drinčićeve "bombe" Miloš Ninković promašio penal. Tačnije, Milan Lukač lako je zaustavio njegov loš šut, isto kako je odbranio jedanaesterac i Nikoli Mijailoviću u 34. minutu!

"Bolje da nam ne svira više penale", konstatovao je trener golmana Crvene zvezde Srđan Maksimović tokom pauze na poluvremenu, poslije koje su gosti ipak savladali Lukača.

Dragan Mrđa iskoristio je u 57. minutu poklon dodavanje Vladimira Volkova poslije centaršuta Nenada Milijaša. Defanzivac Partizana još je i legao ispred Lukača, koji nije imao šansu da odbrani udarac najboljeg igrača gostiju na večerašnjoj utakmici.

Trener Zvezde Slaviša Stojanović odstupio je na početku utakmice od igre koja mu je donijela 15 uzastopnih pobjeda i naredio defanzivu, sa Gogićem i Kovačevićem u veznom redu.

U momentu izjednačenja, postavio je pred svoje igrače cilj da što prije "zatvore" meč i poslao desnog beka Marka Petkovića u vezni red, na mjesto još nespremnog za 90 minuta Darka Lazovića. Takve, pogrešne odluke, imao je ko da kazni.

Poslije pola sata nezanimljive igre, Partizan je postigao odlučujući gol u 90. minutu, praktično iz kontre! Poslije čvršćeg duela Drinčića i Mrđe na polovini terena, lopta je došla do Vulićevića, koji je centaršutem pronašao preciznog Kojića...

VIDEO

Rezervista crno-bijelih pogodio je mrežu Bobana Bajkovića udarcem sa ivice 12 metara i tako započeo veliko slavlje raspevanih Grobara.

Fudbaleri Partizana izdigli su se u subotu uveče iznad problema sa kojima su se suočili poslije poraza od Napretka (izostanak suspendovanog kapitena, sve tri prinudne izmjene "rovitih" prvotimaca) i u direktnom konkurentu sa rivalom za titulu pokazali da ne odustaju od titule.

Crno-bijeli su položili test karaktera. Crveno-bijeli su propustili veliku šansu da bar remijem zakažu šampionsko slavlje.

Posljednja četiri kola mogla bi da donesu nova uzbuđenja.

PARTIZAN: Lukač - Vulićević, Trajković, Stanković, Volkov - Drinčić, Brašanac, Ninković (od 67 Malbašić) A. Živković (od 65' Luka) - Lazović (od 71' Kojić), Škuletić.

ZVEZDA: Bajković - Pečnik, Kelhar, Pavićević, Mijailović - Kovačević, Gogić, Milijaš, Ninković (od 88' Kasalica), Lazović (od 68' Petković) - Mrđa.

TOK MEČA:

KRAJ!

TOK MEČA:

92' Velika prilika za Zvezdu! Mrđa sa ivice peterca nije skrenuo loptu u mrežu!

Igraće se četiri minuta nadoknade.

90' PARTIZAN OPET VODI! NEMANJA KOJIĆ!!Vulićević je centrirao sa desne strane, a snažni centarfor volej udarcem sa ivice kaznenog prostora savladao Bobana Bajkovića!

88' Izmjena u Zvezdi. Igru napušta Ninković, ulazi Kasalica.

87' Velika prilika za Partizan! Nemanja Kojić utrčao je u peterac po desnoj strani i šutirao iz drugog kontakta. Stigao ga je Pavićević i izbacio loptu u korner.

79' "Umrtvljena" je utakmica, kako Zvezda i želi. Nenad Milijaš dobio je žuti karton zbog odugovlačenja pri izvođenju slobodnog udarca.

73' Velika šansa za Zvezdu, ali Miloš Ninković prebacuje gol sa 14 metara! Ponovo je "asistent" bio defanzivac Partizana. Ovog puta je šansu gostima stvorio Trajković.

- Ponovo se igra kao na početku utakmice. Partizan drži loptu, Zvezda čeka priliku iz kontre.

71' Posljednja izmjena u Partizanu. Danka Lazovića mijenja Nemanja Kojić.

70' Ponovo zbunjena intervencija gostiju pri centaršutu Partizana iz "slobodnjaka". Vulićević je pokušao iz prve, sa oko 22 metra, ali promašuje gol.

68' Izmjena i među crveno-bijelima. Igru napušta Darko Lazović, a mijenja ga desni bek Marko Petković. Nejc Pečnik sada će se vratiti na svoju matičnu poziciju, u veznom redu.

67' Još jedna izmjena među domaćima. Izlazi Ninković, ulazi Malbašić.

- Izmjena u Partizanu. Igru napušta Andrija Živković, ulazi Predrag Luka.

64' Žuti karton za Nikolu Mijailovića. Oštro je faulirao Danka Lazovića na 20 metara od gola Bajkovića iskosa. Slobodan udarac je izveo Nikola Ninković, a crno-bijeli su iznudili korner.

Nikola Ninković ostao je da leži na zemlji poslije starta na Darku Lazoviću pri kontri crveno-bijelih. Nije izašao iz igre.

58' Partizan pogađa stativu! Andrija Živković se poslije dodavanja glavom Petra Škuletića snašao u gužvi i pogodio lijevu stativu Bajkovićevog gola!

1:1! IZJEDNAČENJE! Dragan Mrđa savladao je Milana Lukača poslije loše reakcije odbrane domaćih. Vladimir Volkov dodao mu je loptu poslije centaršuta Nenada Milijaša!

VIDEO

55' Ponovo nespretna intervencija odbrane Zvezde poslije slobodnog udarca!.

52' Statična igra u sedam minuta nastavka. Korner za Zvezdu poslije dugog ubačaja Nenada Milijaša iz slobodnog udarca. Potom još jedan korner, nakon kojeg opet nije bilo šanse za goste.

48' Prekid utakmice zbog razgovora Mažića i nervoznog Marka Nikolića.

- Početak drugog poluvremena kasni zbog bakljade na sjevernoj tribini.

41' Propust Partizanove odbrane, ali i faul Dragana Mrđe poslije izgubljene lopte Branislava Trajkovića. "Penal za Zvezdu, hoćemo penal za Zvezdu", pjevaju navijači crno-bijelih.

39' Prvi korner za Crvenu zvezdu, poslije akcije Nikole Mijailovića i Miloša Ninkovića. Prekid je izveo Lazović, ali je lopta poslije šuta Sava Pavićevića završila preko gola.

35' PONOVO BRANI LUKAČ! Mijailović je šutirao u isti ugao kao i Ninković, takođe loše. Lukač je ponovo lako "skinuo" jedanaesterac.

VIDEO

34' OPET PENAL ZA ZVEZDU! Trajković je faulirao Mrđu sa leđa i oborio ga. Mažić je bez razmišljanja pokazao na bijelu tačku. Penal će izvesti Nikola Mijailović.

32' Sada Zvezda napada. Nejc Pečnik šutirao je sa 20 metara pravo u Lukača!

29' Kakvih pola sata! Zasluženo vođstvo Partizana, koji je bio ofanzivniji i konkretniji.

27' PARTIZAN VODI! Golčina Nikole Drinčića sa 25 metara! Pogodio je gornji desni ugao Bajkovićevog gola iz slobodnog udarca!

VIDEO

25' Lukač hvata živu loptu! "Mlak" udarac Ninkovića i spremna intervencija golmana Partizana!

VIDEO

23' Penal za Zvezdu! Stanković je faulirao Mrđu sa leđa, koji je startovao sa leđa i oborio ga na teren. Penal će izvesti Miloš Ninković.

VIDEO

21' Prvi žuti karton, za Darka Brašanca. Oštro je uklizao u Kovačevića i udario ga po zglobu na sredini terena. Prihvatio je Mažićevu odluku bez prigovora.

20' Dobar ritam i napadi Partizana obilježili su početak utakmice.

18' Šansa za crno-bijele i ponovo promašaj. Brašanac je loše iskoristio povratnu loptu Volkova sa lijeve strane i iz blizine penala šutirao pored desne stative.

15' Kontra Crvene zvezde i prvi faul Stankovića na Lazoviću za žuti karton. Ipak, Mažić mu oprašta i upozorava da će sljedeći put dobiti karton za sličan start. Slobodni udarac za goste na oko 25 metara od gola sa desne strane. Milijaš je šutirao i promašio sve.

12' Partizan još jednom ozbiljno prijeti! Ponovo zbunjena intervencija odbrane Zvezde i ogroman promašaj Škuletića i Živkovića. Za sada samo domaćin igra, Zvezda djeluje potpuno zbunjeno!

9' Ponovo prilika za crno-bijele! Bajković je "iščupao" loptu iz lijevog ugla gola poslije šuta Petra Škuletića sa desetak metara. Pritisak crno-bijelih, koji koriste jasno defanzivnu igru gostiju.

8' Velika šansa za Partizan! Volkov je ostao usamljen na petercu poslije centaršuta Drinčića, ali šutirao glavom pored gola. Mijailović je zakazao u odbrani.

7' Bez šanse za Partizan poslije tri uzastopna kornera. Imaće još jednu, zbog oštrog starta Nikole Mijailovića na Danku Lazoviću na oko 20 metara od Bajkovićevog gola, iskosa.

5' Prvi korner na utakmici, za crno-bijele. Andrija Živković centrirao je sa pomenute desne strane i primorao Kelhara da loptu izbaci iza gol-aut linije. Drinčić je pokušao da savlada Bajkovića direktno iz kornera i iznudio još jedan udarac iz ugla, suprotnog.

- Visoki pritisak Partizana. Crno-bijeli na početku koncentrisani na napad po svojoj desnoj strani, kao i Zvezda, koja u prvim minutima najčešće koristi Darka Lazovića.

1' Prvi šut ka golu Partizana. Poslije gužve kod kornera, Nikola Ninković vratio je loptu u kazneni prostor i dodao je Draganu Mrđi, koji je šutirao "iz prve" i pogodio malu mrežu sa spoljne strane.



UTAKMICA JE POČELA!

- Igrači su još u svlačionicama. Milorad Mažić ih očekuje u tunelu.

Pretresane i torbe fudbalera Partizana!

FOTO: I Grubor nadgledao skidanje ljepka

FOTO: Hapšenje Grobara "UŽIVO"!

Delije zadržavane dok se uklanjao ljepak sa ograda

MONDO: Ograda na Sjeveru namazana ljepkom!

PARTIZAN: Dezinformacije sa ciljem!

Šef policije: Grobari se spremaju da prekinu meč!

Đurić: Prekid derbija? Besmislica!

Sukob navijača "vječitih" kod Bijeljine

Zvezda ima "meč loptu" za titulu, a Partizan posljednju šansu da završnicu prvenstva učini neizvjesnom.U prethodnih 145 međusobnih ligaških utakmica, crveno-bijeli ostvarili su više pobjeda - 60. Crno-bijeli su trijumfovali 42 puta, a 43 duela završeno je bez pobjednika.

U svim takmičenjima, beogradski rivali odigrali su 234 utakmice i skor u pobjedama je 105:73 za Zvezdu, koja je u prednosti i posmatrajući posljednjih deset duela, u kojima je pobijedila šest puta. Zanimljivo je da su crno-bijeli trijumfovali u samo jednom od posljednjih šest derbija i da nijednom nije bilo neriješeno.

Meč u Humskoj u subotu uveče nosi sa sobom ogroman značaj. I jedni i drugi su i te kako svjesni. Predsjednik Crvene zvezde Dragan Džajić izjavio je za TV Arena sport da su se na "Marakani" najozbiljnije moguće pripremili za ono šta ih očekuje na igralištu.

"Pobjedom bismo prekinuli dominaciju Partizana i došli nadomak osvajanja titule. Nikad ne znate šta može da presudi, da li detalj, igra pojedinca, gol iz prekida. Kroz sve ove godine koliko učestvujem bilo je situacija da su i kolektiv i pojedinci rješavali. Želim da Zvezda odigra dobro. Ovu utakmicu smo ozbiljno shvatili, to što imamo šest bodova razlike ne znači da ima opuštanja. Igrači su svjesni šta im ovo znači. Sve smo učinili da odigramo dobro i da pokušamo da pobijedimo", rekao je Džajić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC