• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić: Nisam zaslužio da me progone

Sportski direktor Borca Branislav Krunić optužio novo rukovodstvo banjalučkog kluba za progon i plasiranje neistina u medijima.

"Nova uprava Borca ako je željela da se riješi Branislava Krunića kao sportskog direktora, mogla je to i na drugi način da uradi, a ne da blati moje ime po pojedinim medijima i optužuje da sam navodno uzeo neki novac", rekao je Krunić "Glasu Srpske" ogorčen na ljude iz uprave kluba, koji su ga osumnjičili da je navodno uzeo novac kojim su dva kluba premirali fudbalere Borca da bi "zapeli" na meču protiv Sarajeva (0:0).

"Dovoljno sam zaradio u karijeri tako da mi stvarno ne treba da me neko proziva za nešto što nema veze sa istinom. Iza svega stoje novi predsjednik Draško Ilić i direktor Robert Zrilić. Otkad su ustoličeni nastojali su da me otjeraju. Oni vedre i oblače u Borcu, donose odluke kako njima i njihovoj struji odgovara. Ukoliko sam im smetao zato što imam svoj stav i mišljenje i što sam svoj posao časno i pošteno radio, mogli su na dostojanstven način da mi kažu da im ne odgovara to što radim. Problem je što nisu imali ništa protiv mene. U Borcu sam od 2010. godine, učestvovao sam u osvajanju Premijer lige, ostao u klubu kada su svi otišli i mislim da ovo nije način da mi se vrati za sve što sam uradio, pogotovo blaćenjem mog imena", rekao je Krunić.

Istakao je da od trenutka kada je na čelo Borca došla Radna grupa kojoj je predsjedavao sadašnji predsjednik kluba Draško Ilić nema saradnju sa upravom, koja mu se non-stop miješala u rad.

"Umjesto da se bavi finansijama, Ilić se bavio sportskim pitanjima. On je odlučio da klub pošto-poto treba da se bori za izlazak na međunarodnu scenu iako je znao da nema novca za to. U tom pravcu se išlo i formiranjem ekipe u zimskom prelaznom roku. Nisam se slagao sa odlukama o pojačanjima, kao i transfer listom. Sada kada nije obezbijedio novac za evrolicencu, a bilo je potrebno oko 200.000 KM, okrenuo je priču u drugom pravcu. Pa meni klub duguje mnogo novca, a za sve vrijeme otkako sam sportski direktor nisam uzeo nijedan putni nalog, čak koristim i privatni telefon, što se lako može provjeriti u knjigama kluba", rekao je Krunić.

Kada se pojavila priča o premiranju, Kruniću je saopšteno da je smijenjen.

"Pozvao me je direktor Robert Zrilić i rekao da sam smijenjen, a ja sam mu odgovorio da po statutu on nije taj koji može da me smijeni. Tek tada su shvatili da su pogriješili, pošto sportskog direktora može da smijeni samo Upravni odbor kluba, pa su odlučili da sačekaju sjednicu. Prije toga su napisali disciplinsku prijavu protiv mene. Neka im to služi na čast", zaključio je Krunić.

Kada je u pitanju omladinska škola Borca i tu postoje neslaganja između nove uprave i Branislava Krunića.

"Sportski direktor je taj koji postavlja šefa omladinske škole i to je moje pravo po statutu. Želio sam detaljnu reorganizaciju i imao kadrovsko rješenje za nju, ali su u novoj upravi štitili kućne prijatelje koji rade u školi", rekao je Krunić.

(MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC