• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraženi Stojanović: Ne treba gubiti koncept!

Iako je potpuno promijenio koncept igre u odnosu na 15 vezanih pobjeda, trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović poručio da "ne treba gubiti koncept".

Fudbaleri Crvene zvezde, poslije sedam godina, dočekali su priliku da drže apsolutno sve u svojim rukama uoči proljećnog "vječitog derbija".

Sve je bilo na njihovoj strani - forma, raspoloženi napadači, 15 vezanih pobjeda, šest bodova viška, nervozni rival promjenljive forme i opterećen stvarima koje nisu vezane za teren, dobru atmosferu u svlačionici...

Zvezda je poslije dugo godina bila u prilici da rutinski odradi derbi, pa ako se pruži prilika i dokusuri "vječitog rivala" na njegovom terenu, osigura titulu i učini je još radosnijom.

Ali, trener crveno-bijelih Slaviša Stojanović odlučio je da ne napadne. Prvi put ove sezone, tek u 26. kolu Jelen Superlige, Slovenac je izveo sastav sa dvojicom klasičnih defanzivnih vezista, Aleksandrom Kovačevićem i Goranom Gogićem, stavio do znanja rivalu da ne vjeruje u sebe i 15 pobjeda u nizu i na kraju, bio surovo kažnjen golom u 90. minutu za poraz koji veoma komplikuje stvari na adresi Ljutice Bogdana 1a.

Dok su navijači očekivali ofanzivnu Zvezdu, Zvezda je izašla po remi i otišla kući poražena.

Poslije svega, Stojanović je rekao da "ne treba gubiti koncept".

"Kada izgubiš u zadnjoj minuti i promašiš dva penala teško je naći riječi. Treba čestitati Partizanu na pobjedi, treba se sabrati, smiriti glave i biti miran. Treba nastaviti u istom raspoloženju kao i do sada. Ne treba gubiti koncept. Tu smo gdje jesmo, treba držati poziciju. Još četiri utakmice do kraja i idemo korak po korak", rekao je trener Crvene zvezde poslije 146. "večitog derbija".

"Partizan je ušao bolje, stvorio par dobrih prilika u 20 minuta. Nismo se snašli, polako smo stvarali prilike, došli do dva penala, ali... Pa, potom smo i izjednačili! Imali smo sve relativno pod kontrolom i kod tog gola smo imali loptu u svojim nogama. Nažalost, nedosuđeni prekršaj i reakcija Kojića u šesnaestercu, fantastičan gol... To je rezultiralo",
prepričao je Stojanović događaje od prvog do posljednjeg minuta susreta.

O dva promašena penala rekao je...

"Nevjerovatno. Nevjerovatno je i to da to nisu prva dva koja smo promašili u proljećnom dijelu. Vježbali smo i vježbamo uvijek. Možda je psihološko breme preveliko. Treba naći rješenje jer ima još četiri utakmice do kraja".


Da li je bio faul nad Mrđom prije Kojićevog gola?

"Što se mene tiče jeste".

Kako podići atmosferu?

"Treba smognuti snage i držati koncentraciju na posao. Igrači koje treniram tačno znaju i svjesni su toga da će i ova sedmica pred Rad biti naporna i koncentrirana. Željno iščekujemo utakmicu da popravimo utisak. Želimo da probamo da pobijedimo četiri utakmice do kraja. Nije nimalo lako pobijediti pet vezanih pobjeda, a moramo da osluškujemo rezultate najvećeg rivala, koji takođe ima teške utakmice".

Uz podsećanje da "tim koji pobjeđuje ne treba mijenjati", valja konstatovati da je Zvezda i dalje u velikoj prednosti u odnosu na Partizan, najviše zbog gola Dragana Mrđe.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC