• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CRVENO-BIJELI o faulu i defanzivi

Fudbaleri Crvene zvezde razočarani porazom od Partizana, ali kažu da ih on neće uzdrmati i naglašavaju da su i dalje u boljoj poziciji.

Defanzivna taktika u 146. "vječitom derbiju" skupo je koštala fudbalere Crvene zvezde.

Za, u pojedinim trenucima i kukavičku igru, crveno-bijeli kažnjeni su golom Nemanje Kojića u 90. minutu i porazom na Partizanovom stadionu 1:2.

Zvezda je, ipak, i dalje vodeća na tabeli sa tri boda više od crno-bijelih i boljim međusobnim skorom (u slučaju da broj bodova na kraju bude izjednačen).

Do kraja prvenstva ostalo je još četiri kola i da bi crveno-bijeli "prokockali" prednost, potrebno je da najmanje dva puta kiksnu, a Partizan pobijedi sve mečeve.

Upravo je to ono što su isticali igrači Crvene zvezde po završetku utakmice u Humskoj.

"Kada promašiš dva penala i ne zaslužuješ da pobijediš derbi, ali nema govora da nas je ovaj poraz uzdrmao. Prvi smo na tabeli i okrećemo se utakmici sa Radom", rekao je Aleksandar Kovačević, uz Dragana Mrđu, najbolji igrač gostiju u ovom derbiju.

I jedini strelac za crveno-bijele u subotu smatra da nema razloga za paniku.

"Dogovorili smo se da više nećemo da razmišljamo o ovoj utakmici. Jednostavno ćemo da je zaboravimo. Imamo tri boda više, bolji smo u međusobnom duelu i nema razloga za paniku", istakao je Mrđa.

Najbolji strijelac lige (16 golova) smatra da je prije pobjedonosnog gola Partizana nad njim napravljen faul (duel sa Drinčićem).

"Bilo je psihički jako teško da se vratimo poslije dva promašena penala. Uspjeli smo, ali poslije toga smo nesrećno primili drugi gol, kojem je prethodio faul nada mnom. Nema dileme da je bio faul, ali Mažić je veliki sudija i ne treba sumnjati u njegove namjere".

Da li je bio faul ili ne, sigurno će se polemisati narednih dana, ali je činjenica da Mrđa u toj situaciji nije imao namjeru da napadne ka golu Partizana, već da pokuša da da što duže drži loptu u nogama i "kupuje vrijeme".

Isto su gostujući igrači činili i u nekoliko prethodnih situacija, kada su možda i mogli da zaprijete golu Milana Lukača.

Takva odluka trenera Slaviše Stojanovića, da se čuva lopta, umjesto da se igra fudbal, čini se da je razočarala i neke igrače.

Iako nisu to javno rekli, Aleksandar Kovačević i Darko Lazović konstatovali su da je njihova ekipa bila možda i više defanzivno opredijeljena nego što je bilo potrebe.

"Uspjeli smo da izjednačimo, ali tada se nešto desilo i povukli smo se", razočarano je kazao Kovačević.

Darku Lazoviću poraz je, takođe, teško pao:

"Težak poraz. Mnogo smo se zatvorili, možda i nesvjesno. Dok smo napadali sve je bilo u redu, ali kad smo se zatvorili, oni su dolazili do šansi i na kraju su nam dali gol... Dovoljne su nam još tri pobjede za titulu, ali ovaj poraz je baš težak".


Crvena zvezda narednu utakmicu igraće u subotu od 19 časova na svom stadionu protiv Rada.

(Jovan Terzić, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC