• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grubor za MONDO o dojavi, "prekidu", ljepku

Generalni sekretar Partizana govorio o tenziji uoči 146. "vječitog derbija" i istakao da crno-bijeli nisu imali isti tretman kod policije.

Kada igraju Crvena zvezda i Partizan, te utakmice uvijek prati tenzija. "Vječiti derbi" najavljuje se danima, što je normalno, pošto je to najveća utakmica srpskog fudbala.

Nekada, međutim, dvije strane znaju da odu predaleko i van sportskih okvira.

U subotu, nekoliko sati prije 146. duela crveno i crno-bijelih, pojavila se informacija da domaćin utakmice, Partizan, planira prekid u dogovoru sa svojim navijačima.

Potom je "procurilo" i da je ograda sjeverne tribine stadiona u Humskoj premazana ljepkom, kako bi gostujućim navijačima bilo onemogućeno da okače svoje zastave.

Generalni sekretar crno-bijelih, Darko Grubor, dan poslije meča pristao je na intervju za MONDO, u kojem je iznio svoje mišljenje svega što je prethodilo "vječitom derbiju".

Za početak, najavio je da će Partizan provjeriti da li je šef beogradske policije Vesko Milić zaista dao izjave koje su se odnosile na pretres službenih prostorija na stadionu u Humskoj, kao i igrača i članova stručnog štaba crno-bijelih.

"Pojavile su se te senzacionalističke vijesti pred početak utakmice, provjerićemo da li je načelnik policije to izjavio. Pričaćemo o tome u klubu narednih dana i prenijeti naš stav. Moramo da sarađujemo sa policijom, jer bez obostrane saradnje ne može da se organizuje utakmica visokog rizika, ali ako postoji ovakva doza nepovjerenja sa jedne strane, onda je to stvar koju moramo da raščistimo, zajedno sa policijom. Zauzećemo ozbiljan stav i tražiti razjašnjenje i objašnjenje. Preuzećemo određene mjere u tom pravcu, svaka utakmica visokog rizika je mnogo komplikovana i napetost je velika", rekao je Grubor za naš portal.

Genseku crno-bijelih čudno je da su mediji došli do informacije o navodnoj namjeri da se prekine derbi.

"Otkud ta informacija u medijima u 14.30? To je neozbiljno! Ako stvarno postoji dojava, zašto se saopštava medijima? Zar nije logično da se sakrije od svih? Ispalo je da je sve urađeno da se izvrši medijski pritisak i kampanja".

"Svi smo svjesni da je cijela teza bila besmislena. Niko nikada u istoriji kluba nije planirao prekid neke utakmice i zašto bi sada, u situaciji kada se juri pobjeda. Ipak, ni poraz nije katastrofa, kao što nije prihvaćen sa druge strane", dodao je Grubor, koji smatra da je ovo bio jedan od mirnijih derbija u posljednjih par godina.

Funkcioner Partizana osvrnuo se i na saradnju crno-bijelih i policije.

"To su dvije strane koje treba partnerski da sarađuju u određenom poduhvatu, ovdje se dogodilo da je Partizan unaprijed optužen bez ikakvog osnova i povoda. Dobio sam informaciju iz svlačionice da je igrače i stručni štab sve to dodatno motivisalo. Ako je neko htio da napravi pritisak, izabrao je pogrešan način",
smatra Grubor.

Za razliku od domaćih fudbalera, gostujući nisu bili pretresani.

"Dobili smo informaciju da će oba kluba imati isti tretman, ali ga nisu imali. Policija u svom radu mora da ima različite informacije i naravno da se za dobar dio tih informacija ispostavi da nisu tačne, što je normalna stvar... Ali, stvaranje medijske hajke mi nije jasno, kao i nejednak tretman dva kluba"
.

Grubor kaže da klubovi ne mogu sami da se bore protiv unošenja pirotehnike na stadione i da im je u tome potrebna pomoć države.

"Svima je u interesu da pirotehniku iskorijenimo i svi znamo da klubovi to ne mogu sami da urade. Nemamo ovlašćenja, a i nije naš posao... Utisak je da su mjere preduzete samo prema jednoj strani i to je vizuelan utisak običnog posmatrača. Svako na stadionu je mogao da vidi da je jedna strana organizovano unijela pirotehniku, a da druga nije. Možda nije tako, ali takav utisak je postajao. Ne možemo sami da iskorijenimo taj problem, mora da postoji ozbiljan politički rad, uz našu saradnju".

U Partizanu, istakao je Grubor, poslije svega ne žele da optužuju, već traže odgovore.

"Nećemo nekoga da optužujemo, da se bavimo teorijama zavjere, samo hoćemo objašnjenje i razjašnjenje ovakve situacije. Hoćemo da se ubuduće ovakvi tretmani, koji su ponižavajući, ne dešavaju".

"Neka Sudijska komisija procijeni da li je bio faul nad Mrđom"

Darko Grubor osvrnuo se i na izjavu Zvezdinog predsjednika Dragana Džajića, koji smatra da pobjeda Partizana nije regularna, jer je drugom golu prethodio faul nad Mrđom.

"Ne bih to da komentarišem jer će Sudijska komisija da odradi svoj posao. Hajde da pustimo nadležne da naprave analizu, ali da ona ne bude selektivna. Mi smo dosta kritikovali Sudijsku komisiju i to sa punim pravom. Sada ima mogućnost da pokaže da je objektivna. Neka razmotre dva penala, tobožnji prekršaj nad Mrđom, ali i neka analiziraju faul nad Ninkovićem u kaznenom prostoru. To je bilo kod 1:0 i da smo duplirali prednost, sigurno bi utakmica imala drugačije viđenje. Vjerujem da će Komisija prije prvomajskih praznika dati svoje mišljenje o suđenju. Utakmica je imala čudan tok, iako je bilo sudijskih grešaka one nisu uticale na pobjednika. Pobijedio je bolji tim koji je stvorio više šansi", smatra Grubor.

"Stvar sa ljepkom je preuveličana"

Generalni sekretar Partizana priznaje da je napravljen propust i da je ograda na sjevernoj tribini bila premazana ljepkom.

"Nije sporno, to je propust. Uložili smo veliki napor da se to ispravi, ali i to je predimenzionirano. Mi smo u situaciji da se pravdamo za nešto za šta smo evidentno odgovorni, ali je to baš zloupotrebljeno za jedno predimenzioniranje. Ponovila se slična priča kao kod našeg saopštenja, gdje je jedna pretjerana i neprimjerena rečenica sa naše strane iskorišćena za napad, a srž ostavljena po strani", smatra Grubor.

(Vladimir Sukdolak, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC