• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo došao, vidio, pobijedio!

To je Žoze Murinjo, voljeli ga ili ne! Liverpul - Čelsi 0:2. "Možda neću ja biti šampion, ali nećete ni vi", kao da je rekao čuveni taktičar.

Skamenjena lica na "Enfildu"!

U posljednjem minutu nadoknade prvog poluvremena, kapiten Liverpula Stiven Džerard, koji cijelu karijeri čeka titulu u Premijer ligi, okliznuo se i izgubio loptu kao posljednji igrač odbrane, poslij čega je Demba Ba rutinski savladao Simona Minjolea.

Ispostavilo se da je to bio momenat koji je odlučio možda i utakmicu sezone u Premijer ligi.

Ono što se potom dogodilo, samo je pojačalo utisak: Kontrom "2 na 0", u kreaciji omraženog lika u Liverpulu, Fernanda Toresa i još jednog rezerviste Vilijana, Čelsi je u nadoknadi vremena drugog poluvremena nanio pravi nokaut "redsima".

MUK!

Žoze Murinjo izveo je na "Enfild" skoro rezervni tim, postavio odbranu kojoj ultra efikasni napad Liverpula nije mogao ništa i, poslije Mančester sitija, pobjiedio i drugog direktnog rivala za titulu na njegovom stadionu.

Posljednja dva tima koja su pobijedila Liverpul su - Čelsi: u decembru, pa u aprilu - 0:2 (0:1), strelci Murinjov "džoker" u finišu sezone, Demba Ba, a potom i Vilijan! Minuti 45+2 i 90+4.

Tragičar: Stiven Džerard.

Ako poslije preostalih 180 minuta (s tim da Mančester siti ima cijelih 360 da igra), Liverpul ostane bez titule i poslije 24. godine, ovaj loš prijem "Stivija Džija" i potom klizanje, mogli bi da budu - ironično - potez sezone.

Liverpul je cijelo prvo poluvrijeme bio bez šuta u okvir gola, uprkos tome što je do dolaska Čelsija ima 58 golova postignutih u prvih 45 minuta igre. U drugom, tek ulaskom Danijela Staridža, napadi su bili nešto opasniji, ali se na veliku šansu čekalo sve do 92. minuta, kada je Mark Švarcer odbranio zicer prenervoznom Luisu Suarezu.

PREMIJER:

Liverpul 80, Čelsi 78, Mančester siti (-2) 74, Arsenal (-1) 70...


PRVO POLUVRIJEME:

Nevjerovatan tok utakmice - "redsi" su ove sezone postigli 58 golova u prvim poluvremenima, a ovog puta imali samo jednu šansu protiv "bunkera" koji je postavio taktičar Žoze Murinjo.

Na kraju poluvremena, surova kazna za Džerarda i Liverpul, ali i zasluženo vođstvo Čelsija, jer je sudija Martin Etkinson u 38. minutu odlučio da ne dosudi očigledan penal za goste.

Tada je Mohamed Salah šutirao lijevom nogom sa ivice šesnaesterca, a lopta pogodila u ruku Džona Flanagana. Iako bek Liverpula nije imao namjeru da igra rukom, ona je bila visoko podignuta i, što je najvažnije, njom je zaustavio oštar šut koji je išao u okvir gola.

SASTAVI:

LIVERPUL: Minjole - Džonson, Sako, Škrtel, Flanagan (od 81. Aspas) - Džerard, Lukaš (od 58. Staridž), Kutinjo, Alen, Sterling - Suarez.

ČELSI: Švarcer - Aspilikueta, Ivanović, Kalas, Kol - Mikel, Matić, Lampard - Širle (od 77. Kejhil), Salah (od 60. Vilijan) - Ba (od 85. Tores).

Na drugoj strani, tim koji nije izgubio u Premijer ligi od gostovanja Čelsiju na "Stamford bridžu" u poslednjoj utakmici 2013. godine (od tada 14-2-0), imao je jalovu inicijativu i jednu šansu preko štopera, Mamadua Sakoa.

Čelsi je minut, dva prije gola Baa imao veliku šansu, kada je poslije kornera debitant u Premijer ligi, Tomas Kalas, sa peterca - nečuvan od strane rivala - promašio gol glavom.

Taktički, Murinjo ide ka još jednoj "murinjovskoj" pobjedi u karijeri, kakvih smo se nagledali u prethodnih deset i više godina.

Srpski reprezentativci Branislav Ivanović i Nemanja Matić nalaze se u prilično "izmješanom" timu Čelsija, što je Portugalac i najavio, jer već u srijedu igra utakmicu polufinala Lige šampiona sa Atletiko Madridom.

LIVERPUL: KRISTAL PALAS, Njukasl.

ČELSI: Norič, KARDIF.

MANČESTER SITI: KRISTAL PALAS, EVERTON, Aston Vila, Vest Hem.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Clive Brunskill)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC