• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojanović: Falilo pozitivnog bezobrazluka

Trener Zvezde analizirao "vječiti derbi" i rekao da ima iskusne igrače u timu, ali je malo njih osvajalo titulu, zbog čega pritisak utiče na njih.

Crvena zvezda je u subotu uveče porazom od Partizana propustila veliku priliku da dođe na samo korak od titule.

Izgubila je i sada prednost u odnosu na "vječitog rivala" iznosi tri boda, četiri kola prije kraja.

Za mnoge zvezdaše, glavni krivac je trener Slaviša Stojanović koji je odlučio da na teren izvede defanzivniju postavu nego inače, iako je pre utakmice najavljivao da crveno-bijeli neće ići na remi, koji bi im bio dovoljan da već poslije utakmice stave šampanjac na hlađenje.

Slovenački trener srpskog porijekla, ipak, tvrdi da nije imao namjeru da se njegova ekipa brani u Humskoj.

"Nismo išli na bod", demantovao je Stojanović konstataciju grupe novinara koja je razgovarala sa njim u nedjelju poslije treninga crveno-bijelih.

Potom je objasnio zašto je kod rezultata 1:1 uveo odbrambeno nastrojenog Marka Petkovića i stavio ga da igra krilo, a Nejca Pečnika ostavio na desnom beku.

"Uveo sam Petkovića da zatvori Volkova, pošto nam je on stvarao probleme, a Lazović više nije mogao da ga markira. Mislio sam da će njegova brzina doći do izražaja, a Pečnik je ostao na svojoj poziciji jer je korektno igrao. Nikako nije bila moja direktiva poslije 1:1 da se povučemo, ali u zadnjih pet minuta jesmo željeli da zadržimo loptu i privedemo utakmicu kraju. Nažalost, napravili smo grešku...".

Najbolji period igre Zvezda je imala po povratku sa odmora, kada je uspjela da izjednači golom Dragana Mrđe u 56. minutu, međutim, nije nastavila u istom ritmu do kraja.

"Dogovorili smo se u poluvremenu da ako izjednačimo odmah iskoristimo sve što nam se ponudi, nažalost nismo bili dovoljno 'pozitivno bezobrazni' i sa željom da pobijedimo", smatra Stojanović.

"Još smo na dobrom putu i sve zavisi od nas", dodao je Zvezdin trener.

Kao najveći problem u igri svog tima u subotu apostrofirao je vezni red.

"Htjeli smo više i bolje, posebno u srednjem redu gdje smo planirali duže da držimo loptu. Tu smo najviše podbacili – u svojoj kreaciji igre".

Poraz u derbiju, tvrdi Stojanović, neće biti mnogo bitan ukoliko ekipa na kraju prođe prva kroz cilj.

"Titula je titula, imali smo priliku da olakšamo put do kraja i ovakav poraz nije lak, ali treba sada da poradimo na samopouzdanju i podignemo se na nivo koji može da nam donese pobjede".

Imajući u vidu da Crvena zvezda u svom timu ima više iskusnih nego mladih igrača, pomalo čudi da ekipa često podlegne pritisku i dozvoljava pad u igri poslije nekih nepredviđenih situacija poput primljenog gola, promašenog penala ili dobre šanse.

Stojanović je to objasnio sljedećim riječima:

"Iskusna je ekipa, ali je malo igrača osvajalo titulu".

Bez obzira na poraz, crveno-bijeli su i dalje u boljoj poziciji od Partizana, jer pored tri boda prednosti, gol Mrđe donio im je i bolji međusobni skor, tako da iako završe prvenstvo sa istim brojem bodova, Zvezda će biti šampion.

"Ne smijemo da dozvolimo sebi luksuz da izgubimo još neki meč, iako smo u boljoj poziciji", jasno je istakao Stojanović.

"Na treninzima su dobro šutirali penale"

Crveno-bijeli imaju veliki problem ove sezone sa realizacijom penala, što se vidjelo i protiv Partizana. Milan Lukač uspješno je zaustavio šuteve Ninkovića i Mijailovića. Čudi da nije šutirao kapiten Nenad Milijaš, ali je Stojanović objasnio zašto je bilo tako:

"Dogovor je da je Milijaš prvi izvođač, Ninković drugi, a Mijailović treći. Sami su se igrači složili da to promijene, vodeći se time ko se najbolje osjeća. Ako se neko ne osjeća dobro, ne treba da šutira", objasnio je trener i dodao:

"Penali su nam veliki problem i moramo da nađemo rješenje. Veći dio problema je u psihilogiji, jer su tokom sedmice pred derbi odlično šutirali penale na treninzima i to protiv golmana Rajkovića, koji ih odlično brani. Možda je pritisak važnosti pobjede uticao na njih".

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC