• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ninković: Pamtiće se titula

Vezista Crvene zvezde utučen zbog poraza i promašenog penala, ali vjeruje da će šampionski pehar moći da zaliječi rane.

Miloš Ninković ljetos se vratio u Crvenu zvezdu sa željom da pomogne voljenom klubu da prekine dominaciju Partizana i poslije šest godina vrati šampionski pehar na "Marakanu".

U 25. minutu 146. "vječitog derbija" imao je sjajnu priliku da značajno primakne crveno-bijele ispunjenju tog cilja, ali je Milan Lukač odbranio udarac sa bijele tačke.

Samo nekoliko sekundi kasnije Partizan je poveo golom Drinčića iz "slobodnjaka".

"Bio mi je to najgori trenutak u životu, a ne u karijeri", vidno utučen počeo je Ninković razgovor sa novinarima dan poslije poraza u derbiju.

"Promašio sam penal, a već u sljedećem napadu primili smo gol. Vidjelo se po igračima kakav je to bio šok, a o sebi da ne pričam. Probao sam da se vratim u igru, ali nikako nisam uspjevao. Presudan momenat bio je taj moj jedanaesterac, ne Džonijev (Nikola Mijailović), nego moj", preuzeo je iskusni vezista krivicu na sebe, kao što je to učinio i njegov saigrač koji je, takođe, bio neprecizan sa 11 metara.

Promašaj sa bijele tačke potpuno je izbacio Ninkovića "iz takta", pa je igrač od kojeg se mnogo toga očekivalo na terenu, odigrao daleko ispod svog nivoa.

"Vjerovatno bi mi bilo lakše da sam samo promašio penal, da nisu već u sljedećem napadu dali gol. Ne mogu da opišem stanje u kojem sam bio, nikako nisam mogao da nađem način da se vratim u utakmicu", priznao je 29-godišnji "veznjak" i potom izjavio nešto što bi moglo da zabrine navijače Zvezde.

"Ako ostanem u takvom stanju, najbolje da odgledam sa tribina preostale četiri utakmice... Ali, vjerujem da neće biti tako. Daću sve od sebe da ne bude".

Defanzivna formacija za koju se trener Slaviša Stojanović opredijelio od prvog minuta, po Ninkovićevom mišljenju, nije bila presudna za Zvezdino izdanje u subotu uveče.

"Mislim da taktika uopšte nije kriva, jer da sam dao gol i da smo pobijedili onda bi se pričalo kako smo odigrali pametno... Nismo igrali onako kako znamo. Da sam dao gol možda bismo igrali rasterećenije. Nismo ušli kako treba u utakmicu, a prvi promašeni penal je uticao da još više padnemo. To što smo igrali sa jednim špicem ne znači da smo igrali na bod. Možemo da budemo ofanzivni i sa jednim napadačem".

U Crvenoj zvezdi smatraju da je arbitar Milorad Mažić previdio faul nad Mrđom u akciji koja je rezultirala pobjedonosnim golom Nemanje Kojića u 90. minutu.

Ninković dijeli to mišljenje.

"Malo me je razočarao sudija. Ako je svirao dva penala ne znači da treba da prestane da svira faulove, ali nije Mažić kriv, daleko od toga".

Zvezda je, ipak, i dalje u boljoj poziciji od Partizana. Ima tri boda više i bolji međusobni skor, a do kraja je ostalo još četiri kola.

"Da nam je neko ponudio tri boda prednosti poslije derbija sigurno da bismo prihvatili. Imamo sve u svojim rukama i moramo što prije da zaboravimo ovu utakmicu. Nije smak svijeta i najbitnije je da dobijemo narednu utakmicu. Ako pobijedimo Rad, derbi će se zaboraviti", vjeruje Ninković.

Penale će, nema sumnje, uz golmana Lukača, najduže pamtiti Ninković i Mijailović.

"Ako se uzme titula, niko neće pričati o derbiju. Dešavalo se i ranije da Zvezda pobjeđuje u derbijima, a Partizan uzima titule. Mislim da će titula obrisati sve, ali kao što ću do kraja života pamtiti kada smo na 'Marakani' pobijedili Partizan, tako ću zauvijek pamtiti i ovaj promašeni penal. Možda će ostati mrlja Mijailoviću i meni jer smo promašili penale u derbiju, ali ako uzmemo titulu više niko i neće pričati o toj utakmici", zaključio je Ninković.

(Jovan Terzić - MONDO, Foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC