• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fenerbahčeova titula za žene i djecu

Fenerbahče osvojio 19. titulu šampiona Turske pred 50.000 žene i djece na stadionu u Istanbulu.

Fenerbahče je ponovo prvak!

Remijem 0:0 sa Rizasporom Fenerbahče je poslije tri godine ponovo osvojio šampionsku titulu, pošto je drugoplasirani prije ovog kola Bešiktaš poražen od Sivaspora 3:0 i pao na treće mjesto. Fenerbahče je tri kola prije kraja obezbijedio nedostižnih 12 bodova prednosti u odnosu na Galatasaraj koji je slavio 1:0 protiv Elazigspora.

Ekipa Ersuna Janala stigla je do šampionske titule pred 50.537 navijača, među kojima nije bio nijedan muškarac. Zbog incidenata na prethodnim utakmicama Fenerbahče je, kako je to običaj u Turskoj, kažnjen igranjem pred publikom koju mogu da sačinjavaju samo žene i djeca, ali je titula proslavljena i na ulicama Istanbula.

"Ovo je poseban trenutak u mom životu i velika pobjeda ne samo za mene već za cijeli klub. Zaista je poseban osvjećaj poslije svega što je klub prošao", rekao je fudbaler Fenerbahčea Dirk Kujt.

Zanimljivo je da je Holanđaninu ovo prva šampionska titula u karijeri, pošto sa Utrehtom, Fejenordom i Liverpulom nije uspio da osvoji nacionalni šampionat.

Fenerbahče je do titule stigao uprkos brojnim problemima i aferi zbog namještanja utakmica u domaćem šampionatu 2011. godine, zbog čega ga je i UEFA kaznila zabranom nastupa u evropskim takmičenjima koja je još na snazi pa će umjesto Fenerbahčea Ligu šampiona igrati drugoplasirana ekipa na tabeli.

Predsjedniku Fenerbahčea Azizu Jildirimu prijeti i povratak u zatvor nakon što je Vrhovni sud Turske odbacio njegovu žalbu na presudu zbog namještanja utakmica.

Trener Ersun Janal zahvalio se svima koji su doprinijeli uspjehu, a posebno Jildirimu.

"Ponosan sam na tim i hvala svima, posebno predsjedniku Jildirimu. Pokazali smo još jednom da je Fenerbahče čist i jak", rekao je Janal.

(MONDO, Foto: Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC