• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Strašan tim, bez Srba i "đavola"

Niko od srpskih fudbalera nije među 11 idealnih u Premijer ligi, ali prvi put od sezone 1989/90, nema ni igrača Mančester junajteda!

Petr Čeh (Čelsi) - Simus Kolman (Everton), Vensan Kompani (Mančester siti), Gari Kejhil (Čelsi), Luk Šou (Sautempton) - Jaja Ture (Mančester siti), Stiven Džerard (Liverpul), Adam Lalana (Sautempton), Eden Azar (Čelsi) - Danijel Staridž (Liverpul), Luis Suarez (Liverpul).

Ovo je, kao što vidite bez srpskih fudbalera, tim godine u Premijer ligi.

Pojedinačno, loši dečko evropskog fudbala Suarez iz Liverpula izabran je za igrača godine i tako postao tek drugi igrač sa "Enfilda" koji je dobio ovu nagradu od kada je osnovana Premijer liga, 1992. godine.

Iako je sezonu počeo suspenzijom sa prvih pet utakmica, zbog toga što je prošle ugrizao  Branislava Ivanovića tokom utakmice, Suarez je uspio da stigne do čak 30 golova i bude blizu "zlatne kopačke" dva kola prije kraja lige.

Najbolji mladi fudbaler Premijer lige je Azar, koji je ove sezone u Premijer ligi dao 14 golova, uz devet asistencija, sa pozicija ofanzivnog veziste.

U idealnom timu Premijer lige nema srpskih fudbalera Nemanje Vidića iz Mančester junajteda, Branislava Ivanovića i Nemanje Matića (došao na pola sezone) iz Čelsija, odnosno Aleksandra Kolarova iz Mančester sitija, kao ni njegovog saigrača Edina Džeke.

Međutim, ono što je za Engleze istorijski bitniji podatak jeste da prvi put od osnivanja Premijer lige (1992/93), u idealnih 11 nema NIJEDNOG igrača Mančester junajteda. Njihova pojavljivanja, shodno rezultatima i igrama, išla su od jednog, pa čak i do šestorice, sedmorice od ukupno 11 igrača, međutim po odlasku Aleksa Fergusona i dolasku Dejvida Mojesa dogodilo se i to da nema nijednog.

Posljednji put kada "junajtedovaca" nije bilo među najboljima, Liverpul je bio šampion - 1989/90.

Od onih koji jesu u najboljih 11, izdvaja se Čeh sa 17 utakmica bez primljenog gola, Suarez sa 30 i Staridž sa 20 golova, Ture iz veznog reda sa 18, Azar sa krila sa 14 i Džerard iz sredine sa 13 golova.

(MONDO, Foto: AP Photo/Jon Super)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC