• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi ne odustaju od Primere!

Crveno-bijeli iz Hihona, Šćepovića i Lekića, uspjeli su da prekinu crni niz rezultata, tako da su opet u igri za plasman u Primeru.

Sporting iz Hihona bio je prvi na tabeli Segunde u 22. kolu, a osmi u 34!

Crveno-bijeli bili su na dobrom putu da od sigurnog učesnika Primere naredne sezone ostanu i bez plasmana u plej-of za popunu elitnog ranga takmičenja, ali su prethodnog vikenda savladali Lugo i vratili se na pozicije koje vode u doigravanje.

Drugi gol na susretu koji je završen rezulatom 2:0 postigao je srpski reprezentativac Marko Šćepović, kojem je to bio 22. pogodak ove sezone. Šćepović je tako drugi na listi strijelaca, iza Vigere iz Alavesa, koji ima pogodak više.

Vigera je dao šest golova sa penala, Šćepović četiri, što znači da je srpski fudbaler postigao najviše pogodaka iz igre, a do kraja ostalo je još šest kola. Dejan Lekić ima deset postignutih pogodaka i njih dvojica najbolji su napadački tandem druge španske lige.

Hihonu je trijumf nad Lugom bio tek treći u posljednjih devet kola, tako da je klub sa "El Molinona" trenutno šesti na tabeli, ali zapravo peti jer su pravila takva da Barselona B ne može da ode u Primeru, sve i da je prva. Najbolja dva tima idu direktno, a treći, četvrti, peti i šesti igraju plej-of turnir, čiji pobjednik takođe ide u elitu.

Poslije prekida serije od četiri utakmice bez pobjede i samo jednog osvojenog boda od 12 mogućih, Šćepović je u razgovoru za "Sport" rekao.

"Ne odustajemo. U fudbalu se stvari okreću, crna serija od tri uzastopna poraza i jednog remija je iza nas, vjerujem da je trijumf nad Lugom označio novo, ljepše i bogatije poglavlje u kojem će Sporting bilježiti uspjeh za uspjehom".

Stariji od braće Šćepović, a mlađi takođe igra u crveno-bijelom dresu Olimpijakosa, rekao je i da ekipa nema prava da prestane da vjeruje u podvig jer im to ne dozvoljavaju navijači. Poslije lidera šampionata Deportiva La Korunje, koji na "Rijazoru" ima prosječno oko 22.000 navijača, drugi najgledaniji tim lige je Hihon sa 17, 18 hiljada navijača na svakom meču.

"Oni takođe vjeruju. Zato ih je došlo 18.000 na utakmicu sa Lugom. I ponovo su se okupili oko zajedničkog cilja..."

Sportingu su išli naruku i rezultati ostalih timova koji su u trci.

"Kao da smo naručili. Las Palmas je izgubio od Barselone B, Eibar i Rekreativo remizirali u međusobnom susretu..."

Šćepović je i u trci za titulu golgetera lige. Vigera mu bježi gol.

"Kažu spor, staromodan igrač, traži loptu u noge. Stalno kažu da je nejasno kako je prešišao 20 golova. Ja mogu samo da kažem: 'Vigera, svaka čast'", rekao je Šćepović na kraju razgovora za "Sport", koji je završen pitanju o "vječitom derbiju", u kom je njegov Partizan pobijedio Crvenu zvezdu.

"Vikend u kom sam se baš radovao, slao čestitka u Humsku, pričao s Lukačem, junakom derbija... Ipak, gotovo je izvjesno da će moj saigrač iz Sportinga i prijatelj blistati na kraju šampionata, jer je njegova Zvezda uzela titulu", najavio je Šćepović da će, ipak, Lekić voditi na piće.

Deportivo, šest rundi prije kraja, ima 63 boda, Eibar je drugi sa 59, a slijede Barselona B sa 57, Tenerife i Las Palmas sa 54, Hihon sa 53, Rekreativo sa 52, koliko ima i Mursija, dok Kordoba i Sabadel sa 50 bodova i dalje imaju šanse.
(MONDO,  Foto: Guliver/Getty Images/EuroFootball)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC