• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaha: Papetova mora biti zadnja!

"Naravno, uvijek se mora znati ko je glavni, a to je, u svakom slučaju, trener. Zato Papetova mora biti prva i zadnja", kaže Halilhodžić.

Nekadašnji saigrači u reprezentaciji Jugoslavije Vahid Halilhodžić i Safet Sušić kao selektori Alžira i Bosne i Hercegovine putovaće na Mundijal u Brazil.

U intervjuu za "Dnevni avaz", popularni Vaha se najprije osvrnuo na poraz "zmajeva" u Insbruku od selekcije Egipta (0:2), koji je u domaćoj javnosti izazvao mnogo bure zbog sukoba na relaciji Safet Sušić - iskusni igrači.

"Znam da se ’zmajevi’ nisu proslavili u posljednjoj kontrolnoj utakmici s Egiptom u Austriji, ali ne treba sada drvlje i kamenje na igrače i selektora Safeta Sušića. Godinama smo čekali plasman na veliko takmičenje, a sada bi reprezentaciju ’sahranili’ zbog jednog meča. Pojavljuju se ’stručnjaci’ i dijele ’dobronamjerne’ savjete. Pa, gdje to ima osim kod nas?! Istina, čuo sam da je bilo nekih problema na relaciji Pape - igrači, ali gdje ih nema?", izjavio je legendarni Mostarac.

Halilhodžić je podvukao i ono što je po njemu najvažnije u relaciji trener-igrači: "Naravno, uvijek se mora znati ko je glavni, a to je, u svakom slučaju, trener. Zato Papetova mora biti prva i zadnja".

"Naša javnost, prije svega navijači i mediji, trebali bi kreirati ambijent u kojem će se "Zmajevi" optimalno pripremiti za Mundijal, jer imamo realne šanse da se plasiramo među 16 najboljih na svijetu", naglasio je Vaha.

Halilhodžić je otkrio da se prije nekoliko dana susreo sa Sušićem pa su dvojica prijatelja i svojevremeno saigrača iz Pari sen Žermena i "plavih" iskoristila priliku za zajednički ručak.

"Konačno je Pape platio ručak. Naravno, šalim se. Razgovarali smo o stotinu tema, poželjevši na kraju jedan drugome mnogo sreće i uspjeha na Mundijalu", dodao je nekadašnji selektor Obale Slonovače i trener između ostalih Rena, Lila, Trabzona i zagrebačkog Dinama.

(MONDO, foto: Arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC