• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anćeloti: Bez "katanca" u Minhenu

Trener Reala izjavio je da će njegov tim u revanšu protiv Bajerna pokušati da postigne pogodak, iako mu i 0:0 donosi plasman u finale.

Karlo Anćeloti najavio je da će u drugom meču polufinala Lige šampiona (utorak, 20.45, direktan prenos na RTRS, BHT 1, FTV, TV Arena sport 1 i portalu Kliksport) napraviti neke taktičke promjene u odnosu na prošlonedjeljni duel sa Bajernom, ali da će u revanšu na Alijanc areni važniji biti mentalni aspekt.

"Prvi meč smo počeli bojažljivo, a strah je na terenu najveći protivnik. Da ne bismo zapali u probleme, moraćemo da budemo otresitiji, uz maksimalan uloženi napor svih igrača".

"Što se tiče taktike, Bajern ima svoju filozofiju, mi smo brži u transformaciji iz odbrane u napad... Ali, za plasman u finale će mentalna čvrstina biti mnogo važnija od rasporeda na terenu".

Upitan da li će u poznatom italijanskom maniru pokušati da odvede svoj tim u finale sa 1:0 i 0:0 u dvije utakmice, Anćeloti je odgovorio da za njega riječ "katenaćo" ("katanac") nema negativnih konotacija.

"Ponekad 'katenaćo' nije loš. Mi, Italijani, smo mnogo toga osvojili takvom strategijom", osmjehnuo se osvajač četiri titule prvaka Evrope sa ekipom Milana (po dvije kao igrač i kao trener).

"Real ima mogućnost da prođe ako ne da gol, ali naša namjera će biti da bar jednom zatresemo mrežu Bajerna. Umijemo da igramo različitim stilovima, ali većim dijelom sezone smo igrali napadački. Trudimo se da iskoristimo svoje atletske i tehničke kvalitete".

Anćeloti je dodao da u Realu "nisu glupi", pa da pomisle kako ih je 1:0 sa Bernabeua značajno približilo plasmanu u finale.

Geret Bejl jedan je od igrača koji mogu da budu nezaustavljivi kada krenu u kontranapad.

"Spremni smo da se branimo, ako to bude neophodno, ali nadam se da ćemo uspjeti da odigramo i malo fudbala. Obično nismo ekipa koja stoji na svojoj polovini".

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Denis Doyle)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC