• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Pobjeda za baka Jelu; RAD: Trijumf!

Meč u Banatskom Dvoru pod znakom pitanja, optimizam "građevinara" pred duel sa Zvezdom. I baka Jela na Marakani.

 ZVEZDA: Pobjeda za baka Jelu; RAD: Trijumf! Izvor: MONDO

Ovog vikenda biće odigrano pretposljednje kolo u fudbalskom prvenstvu Srbije, a pitanje je da li će biti odigrana utakmica koja može da odluči o opstanku između Banata i Čukaričkog.

Čukaričani imaju rok do subote da izmire dugovanje prema svom bivšem igraču Mirku Poledici, a ako to ne učine, prijeti im suspenzija.

Interesantno će biti i u Čačku, gde OFK Beograd juri bodove spasa.

Jedini meč koji će biti odigran u subotu biće u Humskoj od 17.45 časova, između Partizana i Napretka. Atmosfera će biti svečarska, jer crno-bijeli proslavljaju 21. titulu prvaka u svojoj istoriji.

Ostale utakmice igraju se u nedjelju, a osim ove dve navedene najinteresantnije će biti u gradskom derbiju između Crvene zvezde i Rada, kao i u Novom Sadu, gdje Vojvodina dočekuje Jagodinu, koja još nije prebrinula sve brige oko opstanka.

Novosađanima su bodovi potrebni da sačuvaju drugo mjesto, a Jagodincima da mirno dočekaju posljednje kolo.

Gogić: Vratili su nam se osmjesi

Utakmica između Zvezde i Rada, značajnija je za crveno-bijele, koji se bore za drugu poziciju i žele da u nešto boljoj atmosferi dočekaju kraj prvenstva.

U Ljutice Bogdana aktuelnije su priče oko izborne skupštine 26. maja, a navijačka grupa Delije - Sever za subotu u podne zakazala je konferenciju za novinare, kako bi predstavila svoje viđenje budućnosti kluba i aktuelnih pitanja.

Zvezda će imati i dodatni motiv protiv Rada, jer će na tribinama biti i jedna od najstarijih, ako ne i najstarija navijačica - sada već čuvena baka Jela Sladaković iz Prijedora.

Njena velika želja je bila da gleda uživo jedan meč Zvezde, a san će joj se ostvariti u nedjelju. O tome je u petak na konferenciji za novinare govorio i trener crveno-bijelih Siniša Gogić:

"I mi na terenu želimo da damo svoj doprinos u ovom humanom gestu koji je klub organizovao i da svi zajedno baka Jeli uljepšamo jedno popodne. Inicijativa je interesantna i sigurno lijepa za jednu ženu koja je u godinama i koja voli Crvenu zvezdu, a nikada je nije gledala uživo. Vjerujem da će imati dosta razloga da zadovoljna napusti Marakanu", rekao je Gogić.

Želja trenera Zvezde je da njegova ekipa nastavi niz pobjeda i da se dobra atmosfera sa tribina preseli i na teren.

"Poslije dobre igre i rezultata na posljednjoj utakmici u Jagodini, naš cilj je da tako nastavimo i ostavimo isti utisak i na posljednje dve utakmice u ovoj sezoni. Želimo da koliko toliko obradujemo naše navijače, koji su stvarno ove godine, zajedno sa nama, mnogo utakmica napustili tužni i mislim da ćemo u tome uspjeti. Ekipa je spremna i atmosfera na terenu i u svlačionici je izvanredna. Vratili su se osmjesi, radi se odlično i nadam se jednoj dobroj igi i rezultatu", rekao je Gogić.

Trener Zvezde ne može da računa na povrijeđene Klea i Nikolu Lazetića, a pod znakom pitanja su i Tričkovski i Blažić. Koroman je suspendovan, a Fereira je otputovao van Beograda.

Ekipa Rada dolazi u komšiluk da pobijedi!

"Poštujemo Zvezdu, ali mislim da moja ekipa u predstojeći meč mora da uđe mnogo ozbiljnije nego što je to bilo protiv Partizana. Jedino tako ćemo uspjeti da zauzmemo mjesto kojem težimo", rekao je trener Rada Marko Nikolić na konferenciji za novinare.

U prvom dijelu prvenstva Zvezda je na svom terenu pobijedila Rad sa 2:0, dok je u drugom dijelu na Banjici bilo bez golova.

"Tokom ove sezone nesrećno smo izgubili na njihovom stadionu, više pod uticajem nekih sudijskih grešaka, dok smo u drugoj utakmici bili bolji od našeg rivala. Pokušaćemo, uz pomoć naših navijača, da iznenadimo Zvezdu, koja je poslije dovođenja novog trenera Siniše Gogića krenula uzlaznom linijom", rekao je Nikolić.

Odbrambeni igrač Rada Vujadin Savić rekao je da će njegova ekipa ići na pobjedu na meču protiv Crvene zvezde.

"Na 'Marakanu' idemo sa puno samopouzdanja - želimo da pobijedimo. Vjerujem da imamo kvalitet da se suprotstavimo Zvezdi, uz dužno poštovanje 'crveno-bijelima'. Želimo dobar rezultat koji će donijeti radost našim navijačima", rekao je Savić.

Parovi 32. kola:

subota:

Partizan - Napredak (17.45)

nedjelja (sve utakmice se igraju od 17 časova):

Borac - OFK Beograd
Javor - Hajduk
Vojvodina - Jagodina
Crvena zvezda - Rad
Banat - Čukarički

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC