• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Avdukić: Mundijal kruna karijere

Čuvar mreže banjalučkog Borca Asmir Avdukić putovaće sa reprezentacijom BiH na Svjetsko prvenstvo u Brazilu kao jedini igrač iz Premijer lige BiH.

Avdukić je u razgovoru za "Euro Blic" istakao da mu je odlaskom na planetarnu smotru ostvaren san.

"Kad se reprezentacija BiH kvalifikovala za Mundijal u Brazilu, to mi se činilo kao nešto nestvarno. Mislio sam da sanjam, ali sad kad se bliži početak Svjetskog prvenstva, uhvatila me je neka pozitivna trema. Odlazak u Brazil je kruna moje karijere. Tek sad sam svjestan uspjeha koji je napravila ova reprezentacija", kaže za "Uero Blic" kapiten Borca.

Uspješnom sezonom na golu Banjalučana, Avdukić se izborio za mjesto u timu reprezentacije, pa će tako put Brazila kao jedini igrač iz domaćih liga.

"Hvala selektoru i počastvovan sam. Želim da na što bolji način reprezentujem domaću ligu", dodao je Avdukić.

Bosna i Hercegovina u Brazilu će igrati u grupi sa Argentinom, Nigerijom i Iranom. "Zmajevi" se neće zadovoljiti samo plasmanom na SP, nego žele da nastave sa dobrim izdanjima tamo gdje su stali u kvalifikacijama.

"Logično je da kad smo otišli na veliko takmičenje želimo i da napravimo dobar rezultat. Biće teško, posebno u prvoj utakmici protiv Argentine. Moramo da pružimo što je moguće bolji otpor favorizovanom rivalu, ali ne treba se zavaravati da će nam biti nešto lakše protiv Nigerije ili Irana, kojeg BiH nikad do sad nije uspjela da pobijedi. To je dovoljna opomena za sve", svjestan je Avdukić kvaliteta protivnika u grupi F.

"Jedinica" Borca sa klubom iz Platonove ulice ima ugovor na još dvije godine. Ipak, dobre partije u crveno-plavom dresu privukle su i klubove iz inostranstva da se zainteresuju za njegove usluge.

"Neki kontakti postoje cijelo vrijeme, ali moram biti iskren i priznati da zvaničnih i onih pravih ponuda još nema. Ko zna, možda se nešto promijeni poslije Brazila, ali rano je sad o tome razgovarati", ne želi Avdukić da gleda previše daleko, ali naglašava da ne bi imao ništa protiv da ostane na Gradskom stadionu.

"Želim da ostanem u Borcu, koji je moj drugi dom. Ovdje sam stekao afirmaciju i postao reprezentativac. Borac mi je pružio sve i ja želim da se odužim na pravi način. Ipak, ne zavisi sve od mene samog. Moram da sjednem sa ljudima iz Uprave i da vidim kakva su njihova razmišljanja i kakve su ambicije kluba".

Njegov Borac ni drugu godinu zaredom nije uspio da ostvari zacrtani cilj i izbori plasman na međunarodnu scenu.

"Sigurno je da svaki igrač u velikom klubu želi da izbori plasman na međunarodnu scenu. Mi smo prošle godine to uradili na terenu, a ostali smo bez Evrope. Teško je to kad se boriš za nešto i kad želiš sa klubom da učestvuješ na međunarodnoj sceni, a kad ti to ne dozvoljavaju neke druge stvari koje nemaju veze sa terenom", ističe Avdukić.

Avdukić je za kraj poželio sreću bh. predstavnicima u evrokupovima.

"Ko god bude igrao na međunarodnoj sceni, želim mu puno sreće. Kada je riječ o titulu, onda je Zrinjski najbliži tituli", poručio je za kraj Asmir Avdukić.

(MONDO, foto: MONDO, Bojan Jakovljević)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC